הבדלים בין גרסאות בדף "קשר פרוסיק מקצה חבל"

מתוך Climbing_Encyclopedia
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
מ (החלפת טקסט – "מידי" ב־"מיידי")
 
(4 גרסאות ביניים של אותו משתמש אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[תמונה: rope end prussik.jpg|שמאל|ממוזער|400px|קשר פרוסיק מקצה החבל. בסיום הקשירה יוצאים מהקשר שני שרכים. הקצר (a בתמונה) נועל את הקשר, והארוך (b בתמונה) מוריד אותו, גם תחת עומס]]
+
[[תמונה: rope end prussik.jpg|שמאל|ממוזער|400px|קשר פרוסיק מקצה החבל. בסיום הקשירה יוצאים מהקשר שני שרכים. אחד מהם (a בתמונה) נועל את הקשר, והשני (b בתמונה) מוריד אותו, גם תחת עומס]]
'''קשר פרוסיק מקצה החבל''' הוא [[:קטגוריה: אילתורים|אילתור]] ל[[:קטגוריה: קשרים בלתי מחליקים|קשרים בלתי מחליקים]]. הוא שימושי כאשר אין בנמצא [[פרוסיק]] (לקשירת [[קשר פרוסיק]], [[קשר פרוסיק צרפתי|פרוסיק צרפתי]] וכו') או [[רצועות|רצועה]] (ל[[קשר היידן]]). קשר פרוסיק מקצה החבל משתמש בחבל כדי ליצור חיכוך בשלבים על החבל, ולקבל קשר שדומה בפעולתו לקשרים בלתי מחליקים  אחרים. אפשר להשתמש בחבל קצר, או בהמשך של החבל שמאבטחים איתו או גולשים עליו. קשר פרוסיק מקצה החבל הוא כלי חזק ל[[פתרון תקלות]] ומומלץ להכיר אותו לכל מי שרוצה להיות עצמאי בעבודת חבלים בשטח.
+
'''קשר פרוסיק מקצה החבל''' הוא [[:קטגוריה: אילתורים|אילתור]] ל[[:קטגוריה: קשרים בלתי מחליקים|קשר בלתי מחליק]]. הוא שימושי כאשר אין בנמצא [[פרוסיק]] (לקשירת [[קשר פרוסיק]], [[קשר פרוסיק צרפתי|פרוסיק צרפתי]] וכו') או [[רצועות|רצועה]] (ל[[קשר היידן]]). קשר פרוסיק מקצה החבל משתמש בחבל כדי ליצור חיכוך בשלבים על החבל, ולקבל קשר שדומה בפעולתו לקשרים בלתי מחליקים  אחרים. אפשר להשתמש בחבל קצר, או בהמשך של החבל שמאבטחים איתו או גולשים עליו. קשר פרוסיק מקצה החבל הוא כלי חזק ל[[פתרון תקלות]] ומומלץ להכיר אותו לכל מי שרוצה להיות עצמאי בעבודת חבלים בשטח.
 
==איך קושרים אותו==
 
==איך קושרים אותו==
מתחילים בקשירה של [[לולאת בוהן]], כ-2מ' מקצה החבל. את הלולאה מצמידים לחבל המתוח שעליו רוצים לקשור את קשר הפרוסיק. מן הלולאה יוצאים שני [[שרכים]]: החבל עצמו והשרך הארוך שמגיע עד לקצה. לוקחים את השרך הארוך ומלפפים אותו כמה פעמים סביב חבל הגלישה והחבל האחר מתחת ללולאת הבוהן. מספר הליפופים תלוי בעד כמה החבל שמלפפים קשה לליפוף (ב[[נוטביליטי]] שלו), אבל בדרך כלל 6-8 ליפופים יספיקו. מעבירים את הקצה בלולאת הבוהן ומהדקים את כל העסק. משיכה בקצה אמורה לנעול את הקשר סביב החבל. אם הוא לא ננעל, מוציאים את הקצה ומוסיפים ליפוף אחד או שניים.
+
מתחילים בקשירה של [[לולאת בוהן]], כ-2מ' מקצה החבל. את הלולאה מצמיידים לחבל המתוח שעליו רוצים לקשור את קשר הפרוסיק. מן הלולאה יוצאים שני [[שרכים]]: החבל עצמו והשרך הארוך שמגיע עד לקצה. לוקחים את השרך הארוך ומלפפים אותו כמה פעמים סביב חבל הגלישה והחבל האחר מתחת ללולאת הבוהן. מספר הליפופים תלוי בעד כמה החבל שמלפפים קשה לליפוף (ב[[נוטביליטי]] שלו), אבל בדרך כלל 6-8 ליפופים יספיקו. מעבירים את הקצה בלולאת הבוהן ומהדקים את כל העסק. משיכה בקצה אמורה לנעול את הקשר סביב החבל. אם הוא לא ננעל, מוציאים את הקצה ומוסיפים ליפוף אחד או שניים.
 
==תכונות ושימושים==
 
==תכונות ושימושים==
אם הקשר נעשה כראוי, משיכה בקצה נועלת את הקשר על החבל. חשוב לא פחות, משיכה בחבל השני שיוצא מלולאת הבוהן, מורידה את הקשר לאורך החבל, גם תחת עומס, בדומה לפרוסיק צרפתי. תכונה זו מאפשרת "[[קשרים עם שליטה מרחוק|שליטה מרחוק]]" על הקשר, והופכת אותו לשימושי ביותר במהלך פתרון תקלות.
+
אם הקשר נעשה כראוי, משיכה בקצה נועלת את הקשר על החבל. חשוב לא פחות, משיכה בחבל השני שיוצא מלולאת הבוהן, מורידה את הקשר לאורך החבל, גם תחת עומס, בדומה לפרוסיק צרפתי. תכונה זו מאפשרת "[[קשרים עם שליטה מרחוק|שליטה מרחוק]]" על הקשר, והופכת אותו, כאמור, לשימושי ביותר במהלך פתרון תקלות.
  
 +
כמובן, שאפשר לקחת את קצה חבל הגלישה, לקשור לולאת בוהן כמטר וחצי מהקצה, ולהשתמש בקצה כדי לקשור את הקשר. במקרה הזה, הקצה ייקשר לרתמה (השרך שנועל את הקשר), והחבל עצמו יהיה זה שמשחרר אותו.
 
----
 
----
 
תרמו לדף זה: [[משתמש: מיכה יניב|מיכה יניב]] ואחרים...
 
תרמו לדף זה: [[משתמש: מיכה יניב|מיכה יניב]] ואחרים...
  
 
[[קטגוריה: אילתורים]][[קטגוריה: קשרים]][[קטגוריה: קשרים בלתי מחליקים]][[קטגוריה: טכניקות ומיומנויות]]
 
[[קטגוריה: אילתורים]][[קטגוריה: קשרים]][[קטגוריה: קשרים בלתי מחליקים]][[קטגוריה: טכניקות ומיומנויות]]

גרסה אחרונה מ־02:17, 4 בפברואר 2021

קשר פרוסיק מקצה החבל. בסיום הקשירה יוצאים מהקשר שני שרכים. אחד מהם (a בתמונה) נועל את הקשר, והשני (b בתמונה) מוריד אותו, גם תחת עומס

קשר פרוסיק מקצה החבל הוא אילתור לקשר בלתי מחליק. הוא שימושי כאשר אין בנמצא פרוסיק (לקשירת קשר פרוסיק, פרוסיק צרפתי וכו') או רצועהקשר היידן). קשר פרוסיק מקצה החבל משתמש בחבל כדי ליצור חיכוך בשלבים על החבל, ולקבל קשר שדומה בפעולתו לקשרים בלתי מחליקים אחרים. אפשר להשתמש בחבל קצר, או בהמשך של החבל שמאבטחים איתו או גולשים עליו. קשר פרוסיק מקצה החבל הוא כלי חזק לפתרון תקלות ומומלץ להכיר אותו לכל מי שרוצה להיות עצמאי בעבודת חבלים בשטח.

איך קושרים אותו

מתחילים בקשירה של לולאת בוהן, כ-2מ' מקצה החבל. את הלולאה מצמיידים לחבל המתוח שעליו רוצים לקשור את קשר הפרוסיק. מן הלולאה יוצאים שני שרכים: החבל עצמו והשרך הארוך שמגיע עד לקצה. לוקחים את השרך הארוך ומלפפים אותו כמה פעמים סביב חבל הגלישה והחבל האחר מתחת ללולאת הבוהן. מספר הליפופים תלוי בעד כמה החבל שמלפפים קשה לליפוף (בנוטביליטי שלו), אבל בדרך כלל 6-8 ליפופים יספיקו. מעבירים את הקצה בלולאת הבוהן ומהדקים את כל העסק. משיכה בקצה אמורה לנעול את הקשר סביב החבל. אם הוא לא ננעל, מוציאים את הקצה ומוסיפים ליפוף אחד או שניים.

תכונות ושימושים

אם הקשר נעשה כראוי, משיכה בקצה נועלת את הקשר על החבל. חשוב לא פחות, משיכה בחבל השני שיוצא מלולאת הבוהן, מורידה את הקשר לאורך החבל, גם תחת עומס, בדומה לפרוסיק צרפתי. תכונה זו מאפשרת "שליטה מרחוק" על הקשר, והופכת אותו, כאמור, לשימושי ביותר במהלך פתרון תקלות.

כמובן, שאפשר לקחת את קצה חבל הגלישה, לקשור לולאת בוהן כמטר וחצי מהקצה, ולהשתמש בקצה כדי לקשור את הקשר. במקרה הזה, הקצה ייקשר לרתמה (השרך שנועל את הקשר), והחבל עצמו יהיה זה שמשחרר אותו.


תרמו לדף זה: מיכה יניב ואחרים...