עמוד ראשי

מתוך Climbing_Encyclopedia
קפיצה לניווטקפיצה לחיפוש

מהי אנציקלופדית הטיפוס?

אנציקלופדית הטיפוס התחילה כפרוייקט של איש אחד: מיכה יניב, במסגרת המועדון האלפיני הישראלי, המשיכה כשיתוף פעולה של שני ארגונים: עמותת מדריכי הטיפוס הישראלים ובית הספר לגלישה וטיפוס של העמותה (שניהם אינם פעילים עוד). כיום הפרוייקט מתוחזק ופועל במסגרת טיפוס אורבני - החברה של מיכה יניב, שמפעילה קירות טיפוס בירושלים וברחובות, ומוציאה קורסי טיפוס ומשלחות ברחבי העולם.

האנציקלופדיה עוברת תהליך תרגום (איטי) ושינוי פורמט שבסופו (אנו מקווים) תהפוך להיות מקור מידע בינלאומי (גם באנגלית).

מטרת האנציקלופדיה היא לשרת את ציבור המטפסים הישראלי. הקריאה באנציקלופדיה אינה מיועדת לבוא, וגם אינה יכולה לבוא, במקום קורס טיפוס מסודר המועבר על ידי מדריכים מוסמכים ומנוסים.

זכור: טיפוס (על כל סוגיו, וגם גלישה, מערנות וקניונינג) הוא פעילות שיש בה סכנה אינהרנטית. במהות פעילויות הטיפוס השונות נמצאים: קבלת החלטות, הערכת היכולת, בחירת המסלולים, הציוד והאבטחה והאינפורמציה עליה המטפס יכול לסמוך.

הכותבים והמנהלים אינם אחראים לכל נזק או תאונה שתיגרם כתוצאה מקריאה באנציקלופדית הטיפוס. אנו ממליצים לכל המטפסים לבדוק היטב את הנאמר באתרי אינטרנט (לרבות אתר זה) לפני שהם מקבלים את הכתוב בהם כנכונים. חומר רב, נוסף ומהימן, ניתן למצוא בקטלוגים של החברות המייצרות את הציוד. מידע זה חשוב במיוחד כשמדובר בפירוט אודות אופני השימוש הנכונים ותכונות הציוד.

וגם התנצלות: המאמרים פונים למטפסים מטעמי נוחיות בלבד (כדי לא להשתמש ב"/ות" או "/ים" כל הזמן) וללא כל כוונה נסתרת. המטפסות מתבקשות לקבל זאת בהבנה.

קרא עוד...

על מבנה האנציקלופדיה

לאנציקלופדיה שני חלקים: מילון שבו לכל ערך הגדרה קצרה בת פיסקה אחת, ואוסף דפים ומאמרים בהם לכל ערך יש עמוד נפרד המוקדש לו. חלק מן הדפים מקבצים דפים משניים רבים כמו אמצעי חיכוך, למשל. באחרים הגדרות קצרות כמו זנב פרה או קשר שטוח. עוד שתי קבוצות של דפים, שאין להם ערך משלהם במילון, הן מאמרים ארוכים (מתורגמים ומקוריים) כמו איך עובדים אמצעי חיכוך?, פתרון תקלות, איך לטפס יותר מהר ודפי הכה את המומחה שבהם תשובות לשאלות שנשאלנו.

הפסקה הראשונה בעמודי הערכים דומה בדרך כלל להגדרה המופיעה במילון. את רשימת הערכים ואת ההגדרות במילון יכולים לשנות בשלב זה רק העורכים. הגולשים יכולים להוסיף ולתקן את העמודים המוקדשים לערכים ומוזמנים לעשות כן. ניתן ורצוי להוסיף הערות ונושאים חדשים בעמודים המוקדשים לערכים.

קרא עוד...

רוצים לכתוב?

עליכם להרשם, וזהו. מי שלא יודע איך כותבים בויקי מוזמן לעיין בדפי העזרה. מי שאין לו סבלנות יכול לקרוא את המדריך המהיר לכתיבה באנציקלופדיה.

נושאים חדשים

נשמח לשמוע מכם אילו נושאים מעניינים אתכם ולכסות אותם ראשונים. כרגע הכתיבה מתנהלת על פי מה שמעניין אותנו ביותר, אבל אם יש תחום, פריט ציוד, טכניקה או נושא תיאורטי המעניין אתכם, נשמח לכתוב עליו. אפשר גם לשאול את המומחים.

חשוב לנו לשמוע מכם, ולהוסיף למילון ולאנציקלופדיה ערכים ונושאים שנשכחו או הוזנחו. הצעות, שאלות, ערכים חדשים, והגדרות לערכים כאלה ניתן לשלוח בדוא"ל למנהל הפרוייקט (mica@uclimb.co.il) או לכתוב בדף המוקדש לכך, והם ייכנסו לאנציקלופדיה במידה ויימצאו מתאימים.

הציעו לנו נושאים...

הכה את המומחה

איזה טיפוס אתם?

כל הסוגים טיפוס סלע טיפוס ספורטיבי טיפוס מלאכותי טיפוס הרים, שלג וקרח

נושאים ראשיים

קשרים ולולאות ציוד טכניקות ומיומנויות הגדרות ומושגים אימון קירות טיפוס בישראל מאמרים מתורגמים ומקוריים אתרי טיפוס בישראל

מושגים במילון הטיפוס העברי-עברי

מילון אנגלי-עברי-צרפתי ועוד

א- -ב- -ג- -ד- -ה- -ו- -ז- -ח- -ט- -י- -כ- -ל- -מ- -נ- -ס- -ע- -פ- -צ- -ק- -ר- -ש- -ת

יומני מסע של מטפסים - ניתן גם לפרסם כאן ולקרוא יומני מסע שלכם

דפי מידע נוספים

פסגות והרים בעולם

ספרים בעברית

ספרים ומאמרים בנושאי טיפוס

סרטי טיפוס וסרטים שיש בהם טיפוס

חוברת הקורסים של הועדה המקצועית ובה סילבוסים לקורסי הדרכה

קישורים לאתרי תוכן נוספים

אינדקס כללי בנושאי טיפוס

מגאזיני טיפוס

מועדונים אלפיניים בעולם

אינדקס אתרים על אתרי טיפוס

פורומים

חברות ציוד


תרמו לדף זה: מיכה יניב ואחרים...