קשר הצלה על לולאה

מתוך Climbing_Encyclopedia
גרסה מ־03:17, 24 במרץ 2010 מאת Admin (שיחה | תרומות)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
קשר הצלה על לולאה באמצע חבל. במקרה זה יש טבעת המוקלפת על הלולאה במקום קשר לאיבטוח

קשר הצלה על לולאה (באנגלית: bowline on a loop) הוא קשר הצלה הבנוי מלולאה באמצע החבל. מתקבלת לולאה רגילה של קשר הצלה, אך עם שני הבדלים. הראשון, שבכל מקום בקשר החבל כפול. ההבדל השני הוא שאין קצה, ובמקומו יש לולאה שאותה ניתן להקליפ על טבעת, למשל, במקום לקשור קשר לאיבטוח של הקשר.

קשר דומה הוא קשר הצלה באמצע חבל, שאותו אין צורך לאבטח כלל.

איך קושרים אותו?

לוקחים לולאה גדולה, מדמיינים שהיא הקצה, וקושרים עם כל הלולאה, ועם החבל הכפול, קשר הצלה רגיל. כמו קשר הצלה רגיל, גם קשר הצלה על לולאה יש לאבטח. אפשר, כאמור, לקשור קשר א' או להקליפ טבעת על הלולאה.


קירבה לקשרים אחרים

כל הקשרים שהם קשר הצלה בוריאציות שונות: קשר הצלה בעצמו, קשר הצלה עם מספר כריכות, קשר הצלה באמצע חבל ועוד. גם קשר אורגים, שהוא קשר חיבור חבלים המתאים לחיבור חבלים שונים בקוטרם, הוא אותו הקשר כמו קשר הצלה, בשימוש אחר.

תכונות ושימושים

כמו קשר הצלה בקצה חבל, גם קשר זה אינו בטיחותי וחובה לאבטח אותו. במקרים בהם העומס נרפה וחוזר, הקצה עלול לברוח החוצה ולהתיר את הקשר. קשר הצלה על לולאה, כאמור, ניתן לאבטח על ידי הקלפת הלולאה.

קשר הצלה על לולאה מתאים במיוחד ליצירת עגינות על ידי קשירת החבל סביב עצים, בגלל הזווית הגדולה בין החבלים בלולאה, והחבל הכפול, המקטין את הפגיעה בקליפת העץ עצמו.

קשר הצלה אינו מתהדק מאד תחת עומס, וגם לאחר העמסה ניתן להתיר אותו. קשר כפול כזה מתהדק עוד פחות. בטיפוס מסלולים ארוכים, כשמובילים עם חבל כפול אחד ארוך (חבל של 100-120מ'), נוח מאד להיקשר לאמצע בקשר הצלה של אמצע החבל, במקום בלולאת שמונה עוקב על חבל כפול.


תרמו לדף זה: מיכה יניב ואחרים...