מסלול

מתוך Climbing_Encyclopedia
גרסה מ־23:11, 4 בדצמבר 2024 מאת יורי פלדמן (שיחה | תרומות) (יצירת דף עם התוכן "'''מסלול''' טיפוס הוא רצף של צעדים, עם התחלה וסוף מוגדרים. מסלול יכול להיות קצר או ארוך, עם עגינות קבועות (בולטים או פיתונים) או בלי עגינות כאלה, על סלע, קרח, שלג או מעורב. ==מסלול טבעי== מסלול בן פיץ' אחד או יותר, שבדרך כלל עוקב אחרי קו ברור על...")
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווטקפיצה לחיפוש

מסלול טיפוס הוא רצף של צעדים, עם התחלה וסוף מוגדרים. מסלול יכול להיות קצר או ארוך, עם עגינות קבועות (בולטים או פיתונים) או בלי עגינות כאלה, על סלע, קרח, שלג או מעורב.

מסלול טבעי

מסלול בן פיץ' אחד או יותר, שבדרך כלל עוקב אחרי קו ברור על פני הסלע (כמו חריץ, פינה וכדומה), ומאובטח באבני עיגון. מסלול טראד.

מסלול ספורטיבי

מסלול קצר, בד"כ, בן פיץ' אחד, בד"כ, שמוגדר ע"י קו בולטים. בפשטות, מסלול טיפוס ספורטיבי. יש גם מסלולי מולטי-פיץ' ארוכים וספורטיביים, שמבולטים לכל אורכם.

מסלול על קיר טיפוס

על קיר טיפוס מלאכותי, מגדירים מסלול על פי אחיזות מסויימות, שרק בהם יכול המטפס להשתמש כדי להגיע לסוף המסלול. לפעמים אלה האחיזות היחידות על המסלול ולפעמים הן מסומנות. לפעמים מבדילים בין מסלולים על אותו קיר על פי צבע האחיזות.

מסלול קרח

מסלול המטופס כולו על קרח. בדרך כלל זה יהיה מפל מים שקופא בחורף או קולואר מוצל שהשלג בו נדחס ואינו נמס לעולם.

מסלול אלפיני

מסלול בסביבה אלפינית על סלע, קרח, שלג או כל שילוב שלהם. יש מסלולים אלפיניים המגיעים לפסגה ואחרים שלא. במסלולים אלפיניים חלק מן הקושי הוא האפרואוץ' - הדרך אל תחילת המסלול והחזרה ממנו.

מסלול ארוך - מולטי-פיץ'

מסלול עם יותר מפיץ' אחד, על סלע, בד"כ, מאובטח בבולטים, פיתונים, אבני עיגון או כל שילוב שלהם.

מסלול ארוך - קיר גדול

מסלול מולטיפיץ' הדורש יותר מיום אחד כדי להשלים אותו. מסלול כזה דורש ציוד ביווי כמו פורטלדג' ושק שינה, ולינה על הקיר. מסלולים ארוכים מאד מצריכים המון ציוד: מים, ציוד בישול וכו'.

מסלול מלאכותי

מסלול שנעשה בטיפוס מלאכותי. במרבית המקרים זה יהיה מסלול שהיה מעבר לרמת הטיפוס בזמן שבו פתחו אותו, ולכן הוא טופס בעזרת העגינות ולא בסגנון חפשי.


תרמו לדף זה: מיכה יניב ואחרים...