הבדלים בין גרסאות בדף "התחברות לתחנה"

מתוך Climbing_Encyclopedia
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
 
שורה 1: שורה 1:
'''התחברות לתחנה''' (באנגלית: '''tie in''') הוא כינוי כללי לשיטות שונות של התאבטחות ל[[תחנות|תחנה]] בטיפוס או ב[[גלישה]]. ב[[טיפוס ספורטיבי ]]מדובר על תחנות בולטים, בטיפוס [[טראד]] התחנה יכולה להיוץ מ[[אבני עיגון]], [[גשרים]], עצים וכו׳.
+
'''התחברות לתחנה''' (באנגלית: '''tie in''') הוא כינוי כללי לשיטות שונות של התאבטחות ל[[תחנות|תחנה]] בטיפוס או ב[[גלישה]]. ב[[טיפוס ספורטיבי ]]מדובר על תחנות בולטים, בטיפוס [[טראד]] התחנה יכולה להיות מ[[אבני עיגון]], [[גשרים]], עצים וכו׳.
  
 
הדרכים הטריביאליות להתחברות לתחנה בטיפוס [[מולטי-פיץ']] היא בעזרת [[זנב פרה]] או פשוט ב[[קשר מוט]] על חבל ההובלה.
 
הדרכים הטריביאליות להתחברות לתחנה בטיפוס [[מולטי-פיץ']] היא בעזרת [[זנב פרה]] או פשוט ב[[קשר מוט]] על חבל ההובלה.

גרסה אחרונה מ־13:58, 15 בדצמבר 2022

התחברות לתחנה (באנגלית: tie in) הוא כינוי כללי לשיטות שונות של התאבטחות לתחנה בטיפוס או בגלישה. בטיפוס ספורטיבי מדובר על תחנות בולטים, בטיפוס טראד התחנה יכולה להיות מאבני עיגון, גשרים, עצים וכו׳.

הדרכים הטריביאליות להתחברות לתחנה בטיפוס מולטי-פיץ' היא בעזרת זנב פרה או פשוט בקשר מוט על חבל ההובלה.

זנב פרה הוא שיטת התחברות מהירה ובטוחה, אבל קצת מוגבלת מבחינה זו שהיא שיטה עם אורך קבוע (ודי קצר). ניתן להשתמש בזנב פרה מתכוונן כמו דייזי או קונקט.

התחברות בקשר מוט עם חבל ההובלה היא יותר ״נקייה״ כי החבל ממילא קשור לרתמה. תכונת האורך המתכוונן מובנית לתוך השיטה, ואפשר להתחבר מאד רחוק מהתחנה (כי החבל ארוך...). זה מצויין בתחנות הממוקמות על מדפים גדולים, למשל.

קשר מוט ניתן לכיוונון והידוק גם מרחוק. לוקחים את שני החבלים שיוצאים ממנו, ואת הלולאה המרכזית, ומתרחקים כמה שרוצים. כשמגיעים קצת לפני המקום בו רוצים להיות, מושכים את החבל שאמור להיות לא מועמס, ומהדקים את הקשר מרחוק. זה שימושי מאד כשבונים תחנה על מדף גדול, ורוצים לעמוד על שפת המדף כדי לאבטח, אבל לא בטוחים כמה חבל נכון להשאיר.


תרמו לדף זה: מיכה יניב ואחרים...