דירוג עגינות

מתוך Climbing_Encyclopedia
גרסה מ־04:15, 1 בספטמבר 2008 מאת מיכה יניב (שיחה | תרומות) (דף חדש: '''דירוג העגינות''' (Protection Rating) מעריך את איכות וזמינות העגינות במסלול. יש לכך השלכות על מידת הסיכון ב...)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

דירוג העגינות (Protection Rating) מעריך את איכות וזמינות העגינות במסלול. יש לכך השלכות על מידת הסיכון בהובלה של המסלול.

הדירוגים

Good - G- העגינות על המסלול טובות והמרחקים ביניהן קצרים. נפילה על המסלול תהיה קצרה ולא מסוכנת במיוחד.

Pretty Good - PG - העגינות לא מאד טובות (עלולות להישלף בזמן נפילה) או שהמרחק ביניהן גדול (תיתכן נפילה ארוכה יותר), או שניהם. יש פוטנציאל לנפילה בינונית, עד 5מ'.

Runout - R - העגינות לא טובות בכלל ו/או במרווחים גדולים. יש פוטנציאל לנפילות ארוכות, מעל 6-7 מטר. יש גם סיכוי סביר לפגוע באדמה או במדף.

X-Rated - X - אין עגינות! במקרה של נפילה, יש סיכוי טוב לפציעה חמורה או מוות.

TR - Top Rope - לפעמים מופיעים מסלולים עם הציון הזה שאומר שאפשר לטפס את המסלול בטופ-רופ בלבד (די דומה ל-X, בעצם).

הערות:

  1. דירוג העגינות מתייחס לעגינות ב[דירוג מסלולים|צעד הקשה ביותר]] באותו מסלול. לדוגמא, במסלול 6B PG יתכן קטע של 6A R. במקרה כזה, שבו יש קטע קשה יחסית עם עגינות פחות טובות מדירוג העגינות הכללי, לעתים ישנה הערה על כך בתיאור המסלול, אך לא תמיד.
  2. דירוג העגינות אינו מתייחס לקושי הכרוך במציאת העגינה הנכונה ושימוש נכון בה. אם צריך עגינה מסוג מאד מסויים או גודל מסויים בקטע קשה לעתים תהיה על כך הערה בתיאור המסלול, אך לא תמיד.
  3. דירוג העגינות מתאר מצב שבו המטפס מזהה את העגינות המתאימות ומשתמש בהן כראוי. במידה והמטפס לא מאבטח את המסלול כראוי, נפילה עשויה להיות ארוכה יותר וחמורה יותר מהמתואר בתיאור הדירוגים.
  4. לפעמים משתמשים בוריאציה של סולם הדירוג. לדוגמא, יש אתרים שבהם משתמשים רק בדירוגים G, R, X, וישנם אתרים שבהם משתמשים בדירוגי ביניים כמו PG-R.

קריאה נוספת

  1. Williams, Dick, The Gunks Select, Second Edition, page XV
  2. [ http://www.climbnb.mine.nu/climbing.htm]

תרמו לדף זה: מיכה יניב, גלעד ואחרים...