הבדלים בין גרסאות בדף "עגינות לקרח"

מתוך Climbing_Encyclopedia
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
(ברגי קרח)
 
(23 גרסאות ביניים של 2 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[תמונה:V-thread.jpg|left]]
+
יש כמה סוגים של '''עגינות לקרח''', ביניהן [[עגינות]] מוכנות כמו [[ברגי קרח]], ומאולתרות כמו תלולית, שאפשר לבנות גם מ[[עגינות לשלג#תלולית שלג או קרח|שלג]], גשרים של קרח ואבאלאקוב.
 +
==[[ברגי קרח]]==
  
כדי ליצור עגינת גולש אחרון בקרח קודחים שני חורים בעזרת [[ברגי קרח|בורג קרח]], כך שתיווצר מנהרה דמויית האות v. משחילים בה, בעזרת כלי דק וארוך פיסת חבל דק וקושרים אותה ללולאה המשמשת כעגינה. שיטה זו נקראת: v-thread anchor או Abalakof.
+
בורג קרח הוא צינור מתכת (פלדה או טיטניום, בד"כ) שעליו הברגה חיצונית. הבורג מתברג לתוך קרח ומשמש כעגינה. את הברגים מבריגים בדרך כלל ביד, או, אם זה קשה, בעזרת [[גרזן קרח]] שנותן יותר מנוף. יש ברגים באורכים שונים, לקרח עבה או דק.
 +
 
 +
 
 +
[[קובץ:ברגי קרח.jpg]]
 +
 
 +
==תלולית קרח==
 +
[[תמונה:bollards.jpg|שמאל|ממוזער|200px|תלוליות קרח: משמאל - על מפל קרח, מימין - על קרחון]]
 +
'''תלולית קרח''' (באנגלית: '''ice bollard''') היא עגינה פשוטה ביותר, והיא יעילה באופן מפתיע. זוהי תלולית של [[קרח]], שנוצרת מכך שחופרים סביבה תעלה רדודה בעזרת [[גרזן קרח]]. בקרח, הרוחב המינימאלי הוא 50-60ס"מ, וזה בקרח טוב במיוחד. על אורך התלולית להיות לפחות כפליים מרוחבה. בתעלה מעבירים לולאה של חבל. על התעלה בעומק 15-20ס"מ לפחות, וזאת לאחר שהוסר כל הקרח הרקוב. בחלק האחורי של התלולית יש ליצור מגרעת כדי לוודא שהחבל לא יוכל להחליק החוצה. המשך החבל יהיה בתעלה בשיפוע מתון יותר מן המדרון. עגינה כזו מתאימה במיוחד למדרונות לא תלולים, שאז העומס אינו גדול מאד, והחיכוך של המשך החבל לוקח חלק מן העומס.
 +
 
 +
 
 +
 
 +
==אבאלאקוב==
 +
[[תמונה:V-thread.jpg|שמאל|ממוזער|200px|חתך של אבאלאקוב בקרח. למעלה, כלי למשיכת הפרוסיק החוצה (חוט ברזל מכופף יעשה את העבודה)]]
 +
 
 +
ה'''אבאלאקוב''' (באנגלית:  '''V-thread anchor''' או '''Abalakov''') זוהי עגינה ללא ציוד, והיא מתאימה במיוחד כעגינת [[גולש אחרון]] במסלולי קרח וב[[מסלולים אלפיניים]]. האבאלאקוב נקרא על שם [[ויטאלי מיכאלוביץ' אבאלאקוב]] (Vitaly Mikhaylovich Abalakov), אלפיניסט רוסי ידוע, שהיה הרוסי הראשון שטיפס על הר לנין, בשנת 1934. הוא המציא את האבאלאקוב, כמובן, וגם את ה[[קאם]] הראשון, בשנות השלושים.
 +
 
 +
כדי ליצור עגינה כזו קודחים בקרח שני חורים בעזרת בורג, כך שתיווצר מנהרה דמויית האות v. משחילים בה, בעזרת כלי דק וארוך פיסת חבל דק וקושרים אותה ללולאה המשמשת כעגינה. שיטה זו נקראת: v-thread anchor או Abalakof. ניתן לייצר כלי כזה מקולב בגדים ישן או כל חתיכת חוט ברזל עבה, או לבזבז כסף טוב ולקנות כזה מוכן...
 +
==קישורים חיצוניים==
 +
* [http://www.planetfear.com/article_detail.asp?a_id=437 מאמר מקיף על אבאלאקוב]
 
----
 
----
תרמו לדף זה: מיכה יניב ואחרים...
+
תרמו לדף זה: [[משתמש: מיכה יניב|מיכה יניב]] ואחרים...
 +
[[קטגוריה: ציוד]][[קטגוריה: טיפוס הרים]][[קטגוריה: ציוד טיפוס הרים]][[קטגוריה: טיפוס]][[קטגוריה: טכניקות ומיומנויות]][[קטגוריה:טיפוס קרח]]

גרסה אחרונה מ־05:49, 13 בדצמבר 2009

יש כמה סוגים של עגינות לקרח, ביניהן עגינות מוכנות כמו ברגי קרח, ומאולתרות כמו תלולית, שאפשר לבנות גם משלג, גשרים של קרח ואבאלאקוב.

ברגי קרח

בורג קרח הוא צינור מתכת (פלדה או טיטניום, בד"כ) שעליו הברגה חיצונית. הבורג מתברג לתוך קרח ומשמש כעגינה. את הברגים מבריגים בדרך כלל ביד, או, אם זה קשה, בעזרת גרזן קרח שנותן יותר מנוף. יש ברגים באורכים שונים, לקרח עבה או דק.


ברגי קרח.jpg

תלולית קרח

תלוליות קרח: משמאל - על מפל קרח, מימין - על קרחון

תלולית קרח (באנגלית: ice bollard) היא עגינה פשוטה ביותר, והיא יעילה באופן מפתיע. זוהי תלולית של קרח, שנוצרת מכך שחופרים סביבה תעלה רדודה בעזרת גרזן קרח. בקרח, הרוחב המינימאלי הוא 50-60ס"מ, וזה בקרח טוב במיוחד. על אורך התלולית להיות לפחות כפליים מרוחבה. בתעלה מעבירים לולאה של חבל. על התעלה בעומק 15-20ס"מ לפחות, וזאת לאחר שהוסר כל הקרח הרקוב. בחלק האחורי של התלולית יש ליצור מגרעת כדי לוודא שהחבל לא יוכל להחליק החוצה. המשך החבל יהיה בתעלה בשיפוע מתון יותר מן המדרון. עגינה כזו מתאימה במיוחד למדרונות לא תלולים, שאז העומס אינו גדול מאד, והחיכוך של המשך החבל לוקח חלק מן העומס.


אבאלאקוב

חתך של אבאלאקוב בקרח. למעלה, כלי למשיכת הפרוסיק החוצה (חוט ברזל מכופף יעשה את העבודה)

האבאלאקוב (באנגלית: V-thread anchor או Abalakov) זוהי עגינה ללא ציוד, והיא מתאימה במיוחד כעגינת גולש אחרון במסלולי קרח ובמסלולים אלפיניים. האבאלאקוב נקרא על שם ויטאלי מיכאלוביץ' אבאלאקוב (Vitaly Mikhaylovich Abalakov), אלפיניסט רוסי ידוע, שהיה הרוסי הראשון שטיפס על הר לנין, בשנת 1934. הוא המציא את האבאלאקוב, כמובן, וגם את הקאם הראשון, בשנות השלושים.

כדי ליצור עגינה כזו קודחים בקרח שני חורים בעזרת בורג, כך שתיווצר מנהרה דמויית האות v. משחילים בה, בעזרת כלי דק וארוך פיסת חבל דק וקושרים אותה ללולאה המשמשת כעגינה. שיטה זו נקראת: v-thread anchor או Abalakof. ניתן לייצר כלי כזה מקולב בגדים ישן או כל חתיכת חוט ברזל עבה, או לבזבז כסף טוב ולקנות כזה מוכן...

קישורים חיצוניים


תרמו לדף זה: מיכה יניב ואחרים...