הבדלים בין גרסאות בדף "אופן-בוק"

מתוך Climbing_Encyclopedia
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
שורה 1: שורה 1:
 
[[תמונה: openbook.jpg|left|300px]]
 
[[תמונה: openbook.jpg|left|300px]]
'''אופן-בוק''' (באנגלית: open book, באמריקאית: dihedral, בצרפתית: dihedre) הוא קטע של [[מסלול]] העובר בפינה פנימית. בדרך כלל בפינה יהיה חריץ בו ניתן לעגון בעזרת [[אבני עיגון]] ולפעמים גם למצוא [[אחיזות]]. טיפוס באופן-בוק מתבסס על [[ברידג'ינג]], טכניקה המתבססת על דחיקה של הידיים והרגליים מול שני הקירות המגדירים את הפינה. בניגוד לנטייה הטבעית להכנס אל תוך החריץ, כאן מומלץ להישאר דווקא רחוק מן הפינה. כך, גם באופן-בוק שלילי ניתן לשים את מרבית המשקל על הרגליים.  
+
'''אופן-בוק''' (באנגלית: open book, באמריקאית: dihedral, בצרפתית: dihedre) הוא קטע של [[מסלול]] העובר בפינה פנימית. בדרך כלל, אבל לא תמיד, יהיה בפינה חריץ שבו ניתן לעגון בעזרת [[אבני עיגון]] ולפעמים גם למצוא [[אחיזות]].  
  
מכיוון שטכניקה זו משתמשת בעיקר בחיכוך, אפשר לטפס בברידג'ינג גם אופן-בוקים שאין בהם אחיזות של ממש. אם יש אחיזות בחריץ, ניתן להיעזר בטכניקות של [[טיפוס סדקים]] - [[ליי-באק]], [[ג'אמינג]] וכו'.
+
אם אין בפינה חריץ, ואין אחיזות של ממש, מטפסים אופן בוקים ב[[ברידג'ינג]], טכניקה המתבססת על דחיקה של הידיים והרגליים מול שני הקירות המגדירים את הפינה. זה עובד מכיוון שטכניקה זו משתמשת בעיקר בחיכוך, וכך אפשר לטפס בברידג'ינג גם אופן-בוקים שאין בהם אחיזות. בניגוד לנטייה הטבעית להכנס אל תוך החריץ, כאן מומלץ להישאר דווקא רחוק מן הפינה. אפילו באופן-בוק שלילי ניתן לשים את מרבית המשקל על הרגליים.
 +
 
 +
אם יש אחיזות בחריץ, ניתן להיעזר בטכניקות של [[טיפוס סדקים]] - [[ליי-באק]], [[ג'אמינג]] וכו'.
 
----
 
----
 
תרמו לדף זה : מיכה יניב, רועי ברמן, עופר בלוטרייך ואחרים...
 
תרמו לדף זה : מיכה יניב, רועי ברמן, עופר בלוטרייך ואחרים...

גרסה מ־05:51, 10 באוגוסט 2007

Openbook.jpg

אופן-בוק (באנגלית: open book, באמריקאית: dihedral, בצרפתית: dihedre) הוא קטע של מסלול העובר בפינה פנימית. בדרך כלל, אבל לא תמיד, יהיה בפינה חריץ שבו ניתן לעגון בעזרת אבני עיגון ולפעמים גם למצוא אחיזות.

אם אין בפינה חריץ, ואין אחיזות של ממש, מטפסים אופן בוקים בברידג'ינג, טכניקה המתבססת על דחיקה של הידיים והרגליים מול שני הקירות המגדירים את הפינה. זה עובד מכיוון שטכניקה זו משתמשת בעיקר בחיכוך, וכך אפשר לטפס בברידג'ינג גם אופן-בוקים שאין בהם אחיזות. בניגוד לנטייה הטבעית להכנס אל תוך החריץ, כאן מומלץ להישאר דווקא רחוק מן הפינה. אפילו באופן-בוק שלילי ניתן לשים את מרבית המשקל על הרגליים.

אם יש אחיזות בחריץ, ניתן להיעזר בטכניקות של טיפוס סדקים - ליי-באק, ג'אמינג וכו'.

תרמו לדף זה : מיכה יניב, רועי ברמן, עופר בלוטרייך ואחרים...