קמפוס בורד

מתוך Climbing_Encyclopedia
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
Campus.jpg

קמפוס בורד (Campus Board) הוא מתקן אימונים לטיפוס, שמטרתו לעבוד על כוח אצבעות בפרט וכוח בפלג גוף עליון בכלל. מתאמנים על קמפוס בורד עולים ויורדים בעזרת הידיים בלבד (בלי רגליים). לוחות קמפוס בנויים לרוב מעץ, ויש בהם מוטות צרים כאחיזות ידיים, למרות שניתן לשלב מגוון של אחיזות וחומרים. המבנה המקובל הביותר הוא קמפוס בורד שבנוי ממסילות עץ המוצמדות ללוח שלילי בתצורת סולם. הלוח נטוי בזויית שלילית מעט (12°-22°), ועליו מסודרות אחיזות במרחקים שווים זו מזו לרוחב ולאורך. את הקמפוס פיתח וולפגנג גוליך בשנת 1988, לאחר שאימץ שיטות אימון אינטנסיביות לשיפור הכוח מענפי ספורט אחרים. חלק מהאימונים שהציב לעצמו על מנת לטפס את "Action Direct", מסלול שדרש צעדים דינאמיים בין פוקטים של אצבע אחת.

האקציון דירקט נחשב ל-9a הראשון, ונפתח בשנת 1991, לאחר מכן נחשב במשך שנים למסלול הקשה בעולם ועוד שנים אחר כך ישאר ללא חזרות. האגדה מספרת שבן מון, שהיה מפורסם באצבעות הפלדה שלו חטף דלקות גידים כשהתאמן למסלול הזה (והצליח בסוף).

הקמפוס בורד הראשון הוצב באוניברסיטה בנירנברג (Nürnberg) במועדון כושר של הקמפוס (Fitnessstudio Campus) ומכאן השם.

האימון על קמפוס הוא בעיקר לידיים ולכן נהוג שהלוח מתחיל מגובה החזה ויכול להיות עד גובה של חמישה מטרים, וישנם לוחות ארוכים וקצרים הרבה יותר. האחיזות הן דומות לשתי הידיים והרבה פעמים משתמשים בפסים ארוכים של עץ שיוצרים אחיזה אחת ארוכה. האחיזות צריכות להיות שוות בשתי הידיים אך לא חייבות להיות שוות בין הפסים השונים. כך בעצם נותר לוח עם אחיזות שוות בגבהים קבועים אך גם מגוון: אחיזות טובות ולצדן אחיזות פחות טובות.

אימון על קמפוס בורד נחשב אימון בעצימות גבוהה, הוא אינטנסיבי ודורש התאוששות ארוכה יחסית לאימונים אחרים. זהו אימון ממוקד לשיפור כוח אצבעות וכוח מתפרץ.

קמפוס בורד אינו מתאים לאימון מתחילים והוא דורש כוח אצבעות לא מועט כדי להתחיל להתאמן. מקובל כי דרושה יכולת של V5 (בדירוג בולדרינג) או 7a בדירוג צרפתי, כדי להתאמן על קמפוס בורד.

זוויות של קמפוס בורד

קריאה נוספת

קישורים חיצוניים


תרמו לדף זה: מיכה יניב, גילי טנא ואחרים...