קשר אורגים

מתוך Climbing_Encyclopedia
גרסה מ־23:28, 4 בדצמבר 2024 מאת יורי פלדמן (שיחה | תרומות) (יצירת דף עם התוכן "שמאל|ממוזער|80px|קשר אורגים '''קשר אורגים''' (באנגלית: Weaver knot, Sheet bend) הוא קשר חיבור חבלים המיועד לחיבור חבלים בקטרים שונים. זהו קשר פשוט ומהיר לקשירה. ==מקור== באריגה, משתמשים פעמים רבות בחוטים שאינם...")
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווטקפיצה לחיפוש
קשר אורגים

קשר אורגים (באנגלית: Weaver knot, Sheet bend) הוא קשר חיבור חבלים המיועד לחיבור חבלים בקטרים שונים. זהו קשר פשוט ומהיר לקשירה.

מקור

באריגה, משתמשים פעמים רבות בחוטים שאינם באותו העובי, כדי ליצור תבניות ודוגמאות.

לקשירה נכונה של קשר אורגים, החבל העבה יוצר את הלולאה הפשוטה, והחבל הדק, את הלולאה עם ההצלבה. על שני השרכים להיות באותו צד של הקשר. אם שני השרכים בצדדים שונים, מתקבל קשר אורגים הפוך, הוא פחות חזק ופחות בטיחותי.

קשר אורגים כפול

לקבלת קשר עוד יותר בטיחותי, ניתן לקשור קשר אורגים עם שני ליפופים של החבל הדק.

קירבה לקשרים אחרים

קשר אורגים הוא צורה אחרת של קשר הצלה. לכן הוא קרוב לכל קשרי ההצלה: רגיל, באמצע חבל, עם מספר כריכות וכו'.

שימושים

קשר אורגים, כאמור, הוא למעשה קשר הצלה, רק בשימוש של חיבור חבלים.

חשוב לציין בהקשר זה כי קשר אורגים הוא פחות חזק ופחות בטיחותי מקשרי חיבור חבלים מקובלים אחרים כמו קשר בוהן כפול, קשר פלמי או קשר דייגים כפול. הוא במיוחד פחות חזק ופחות בטיחותי כשהשרכים שלו בכיוונים הלא נכונים, ולכן דרושה הקפדה יתרה.

למעשה - לקשר אורגים, כקשר חיבור חבלים לטיפוס או גלישה יש בעיקר חסרונות. היתרון היחיד שלו הוא שהוא טוב לחיבור חבלים בעובי שונה. בשימוש כזה הוא גם פחות מחליק (כלומר - יותר בטיחותי) ויותר חזק מקשרים אחרים, כי מה שיגביל את החוזק יהיה החבל הדק ולא החוזק של הקשר עצמו. מכיוון שהחבל הדק הולך סביב פעמיים החבל העבה - הניפ שלו פחות משמעותי.


תרמו לדף זה: מיכה יניב ואחרים...