יואב ניר

מתוך Climbing_Encyclopedia
גרסה מ־03:03, 3 באוקטובר 2017 מאת מיכה יניב (שיחה | תרומות) (יצירת דף עם התוכן "'''יואב ניר''', מטפס ואלפיניסט ישראלי על שמו קרוי קיר יואב בחיפה. הרבה לפני שהתחלנו להתי...")
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

יואב ניר, מטפס ואלפיניסט ישראלי


על שמו קרוי קיר יואב בחיפה. הרבה לפני שהתחלנו להתייחס ברצינות לטיפוס, יואב כבר כבש את פסגות העולם. הרבה לפני שהספקנו ללכת בדרך שהטווה, יואב הלך לעולמו. הביוגרפיה האישית של יואב, שזורה בפריצות דרך בתחום הטיפוס בארץ ובעולם: 1986 – יואב פותח את הכרמל למטפסים, מסלולים כמו “החריץ האופקי” ו “גורילות בערפל״ נחשבים עד היום למסלולים הקלאסיים של הכרמל. 1987 – יואב נוטל חלק בכנס של המועדון האלפיני הבריטי, מוביל שם מסלולים בדירוג 8b+ וזוכה להכרה בינלאומית בפעם הראשונה. 1989 – יואב מוביל את ה “וארשה ת”א דירקט” (מדורג 7a+) בסיני בטיפוס חופשי, מבצע שחזרו עליו רק פעם אחת עד היום (יונתן ברלב). 1990 – יואב פותח בארץ (בעין פארה מסלולים ברמות שלא נראו עד אז בארץ (עד 7c+). רק חמש שנים מאוחר יותר מצליח ישראלי אחר לטפס אותם. 1991 – יואב כובש את פסגות האלפים, באותה שנה הוא מטפס מסלולים כמ “BRENVA SPUR “, ” SWISS DIRECT ” ועוד. 1992 – יואב פותח מפנה שלא טופס מעולם ברכס ההימלאיה על פסגה בשם:“KUNGDESHAR”, יואב זוכה להכרה בינלאומית בפעם השנייה. 1993 – יואב הראשון בעולם שמטפס על קיר מלח(בהר סדום). 1995 – יואב חוזר לאלפים ומטפס את “GERVASSUTY PILLAR”, “AMERICAN DIRECT” ועוד.


“… כל עולמי סובב סביב הטיפוס והקדשתי לכך שעות וימים, למדתי לסמוך על הציוד ולהכיר אותו על מגבלותיו ויתרונותיו, למדתי מתי אפשר ליפול ומתי לא כדאי… הטיפוס האמיתי, בשבילי, זה יכולות גופניות ומנטליות, אהבת טבע וחברות, הרפתקנות ומיסטיקה… אני מסתכל בסיפוק רק על כך שקהילת המטפסים גדלה וממשיכה להתרחב וכוללת בתוכה מטפסים מוכשרים מכלל גווני הענף. ” (יואב ניר, “סיכון מחושב”, 1997).



תרמו לדף זה: מיכה יניב ואחרים...