איך מוסיפים תמונות לויקי

מתוך Climbing_Encyclopedia
גרסה מ־10:06, 19 ביוני 2007 מאת מיכה יניב (שיחה | תרומות) (העלאת תמונות מאנציקלופדית הטיפוס זרה)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

תמונות

שילוב תמונה במאמר הוא תהליך הכולל מספר שלבים, ולכן הוא מורכב יחסית לכתיבת טקסט. ננסה להסבירו כאן בצורה מפורטת (שלב אחר שלב). במונח תמונה אנו מתכוונים לכל מידע ויזואלי: תצלום, תרשים, ציור וכו'. באנציקלופדית הטיפוס, יש לשים את התמונות באנציקלופדיה עצמה, ולא באמצעות קישור לאתר אחר. הסיבה העיקרית לכך היא השאיפה שלנו להיות בסיס מידע אחד כולל: טקסט, תמונות, קבצי קול וכדומה.

לכולנו ברורה החשיבות של הוספת תמונות למאמרים, ובפרט, למדריכי אתרים ומסלולי טיולים. מי שמתקשה בהעלאת תמונות למאמר שלו יכול לבקש עזרה מאחד המנהלים, או לשלוח את התמונות באימייל לאחד המנהלים תוך ציון הכותרת המדוייקת של המאמר והמידע ומיקום המדוייקים של התמונה (גודל, כיתוב וכו'). מידע נוסף ניתן לבקש ממיכה או מבועז.

זכויות יוצרים

גם לתמונה יש הגנה של זכויות יוצרים, ולכן ניתן להציג באנציקלופדית הטיפוס תמונות מהמקורות הבאים בלבד:

תמונות שיצרת בעצמך, ולכן זכויות היוצרים הן שלך.

תמונות שנמצאות בחלק אחר של אנציקלופדית הטיפוס או בויקיפדיה אחרת.

תמונה ממקור חופשי, שאין עליה זכויות יוצרים.

שילוב של מקורות: כלומר תמונה מאנציקלופדית הטיפוס או מאתר חופשי אחר, שהבאת אל המחשב שלך, ושינית באמצעות כלים לעיבוד תמונה.

קבצים ופורמטים

קיימים פורמטים רבים של קובצי תמונה.

פורמטים מומלצים

באנציקלופדית הטיפוס מומלץ להשתמש בשני הפורמטים הבאים: png: זהו הפורמט המומלץ באנציקלופדית הטיפוס להצגתם של תרשימים ואיורים. jpeg או jpg: זהו הפורמט המקובל, גם מחוץ לאנציקלופדית הטיפוס, להצגתם של תצלומים. כל תוכנית לעיבוד תמונה תומכת בו, וזהו הפורמט שבו שומרת מצלמה דיגיטלית את תמונותיה.

גודל קובץ מומלץ

ככלל, רצוי לא להעלות תמונה שגודלה יותר מאשר 100K, משום שתמונה כזו תוצג באיטיות רבה עקב משקלה הגבוה.

פורמטים אסורים

gif: משום שיש איתו בעיה של זכויות יוצרים. bmp: משום שנפח התמונות הנוצרות בו הוא ענק ומיותר לעומת נפח התמונה בפורמטים המומלצים.

אופן הצגת התמונה

תמונה ניתן להציג בשתי דרכים עיקריות: הדרך המומלצת: תמונה הקטנה מרוחב הדף ומוצגת בצד שמאל שלו, ומימינה מוצג טקסט. צורת הצגה זו יפה יותר מאשר הצגת התמונה לכל רוחב הדף, אך מימושה מורכב יותר. התמונה מוצגת לכל רוחב הדף. אם התמונה אינה כה רחבה, יש שטח לבן משמאלה.

העלאת הקבצים

כאמור, את התמונה יש להעלות / לטעון לאנציקלופדית הטיפוס. ישנן שתי דרכים לבצע זאת:

  • העלאת תמונה לאנציקלופדית הטיפוס שנמצאת ברשותך, על המחשב האישי שלך
  • צירוף תמונה, שכבר נמצאת באנציקלופדית הטיפוס במאמר אחר או בויקיפדיה אחרת, למאמר שאותו אתה עורך.

העלאת תמונה מהמחשב האישי

כאשר ברצונך לצרף תמונה שיצרת בעצמך, כלומר תמונה שנמצאת על הדיסק במחשב האישי שלך.

כניסה לחשבון משתמש

משתמש שאיננו רשום לא יכול להעלות קבצים לאנציקלופדית הטיפוס ולכן עליך להירשם ולהיכנס לחשבונך על מנת להעלות תמונות.

העלה קובץ לשרת

בתפריט הפעולות שבצד ימין של הדף מופיעה הפעולה "העלה קובץ לשרת" (פעולה ראשונה בקבוצת השלישית של הפעולות). בחירה בפעולה זו תעביר אותך לדף המשמש להעלאת התמונה. [עריכה]

תמונת מסך של העלאת קבצים הערה: בדף זה מופיעים הסברים מלאים ביחס להעלאת קובץ כלשהו (תמונה, איור, קול) לשרת. הפעולות שיש לבצע בדף זה: מול הכיתוב "שם הקובץ ) המוביל לתמונה. ניתן לרשום ידנית באופן מלא, לדוגמא: C:\Documents and Settings\User_Name\My Documents\My שלחלונות" כדי לאתר את הקובץ ולהצביע עליו. תן לשם הקובץ של התמונה שם באנגלית (או בעברית), בהתאם לשמו של (או כלב). אם ברצונך להוסיף מספר תמונות לערך מסוים, הוסף מספר סידורי, וכו' מול הכיתוב: "תקציר" רשום במספר מילים תיאור לתמונה. לדוגמא.

במידה והתמונה מקורה הוא באנציקלופדית הטיפוס אחרת ראה העלאת תמונות מאנציקלופדית הטיפוס זרה. סמן את התיבה מול הכיתוב: "אני מצהיר/ה שבעל זכויות היוצרים על קובץ זה מתיר לי להפיץ אותו תחת תנאי זכויות היוצרים של אנציקלופדית הטיפוס." לחץ על הכפתור "העלה קובץ" - וזהו. מקבלים הודעה על הצלחת ההעלאה: העלאת הקובץ הצליחה ) כדי לעבור לדף התיאור והזן/י בו פרטים אודות הקובץ כדוגמת: מהיכן הגיע, מתי נוצר ועל ידי מי, וכל פרט אחר שאת/ה יודע/ת לגביו. תודה. חזור ל-עמוד ראשי לאחר העלאת התמונה היכנס לערך שבו רצונך להציגה, עבור למצב עריכה, וכתוב כקישור (בתוך סוגריים מרובעים כפולים), בשורה נפרדת, את הטקסט המוצג כאן: תמונה:TiBloc.jpg בדוגמה זו, TIBLOC הוא שם התמונה - כתוב במקומו את השם של התמונה שלך.

העלאת תמונות מאנציקלופדית הטיפוס זרה

תהליך ההעלאה של תמונות מאנציקלופדית הטיפוס זרה דומה לתהליך רגיל של העלאת תמונות אחרות, עם זאת יש מספר שינויים: אחרי שמאתרים את התמונה הנחוצה יש לקחת את התמונה מדף תיאור התמונה ולא מהערך בו היא משולבת וזאת על מנת לקבל את התמונה בשלמותה ולא כשהיא מכווצת בצורה כלשהי. Download high resolution" ובמקרה כזה יש ללחוץ על הקישור שעל ידה על מנת לשמור את התמונה באופן תקין. במקרה שלא מצליחים לסדר זאת יש להוריד את - ואת המספר המופיע לפניו על מנת שהשם יהיה זהה למקורי. אין לשנות את שם התמונה על מנת שניתן יהיה לבצע קישור אוטומטי.  

מניפולציה בהצגת התמונה

שליטה בכיוון הצמדת התמונה או בגודלה. הטכניקות שתוארו עד כה מציגות את התמונה לכל רוחב הדף. לשם הצגת התמונה בצד שמאל או ימין של הדף או כדי להציג הקטנה של התמונה ) יש להשתמש בתחביר התמונות המורחב: 1. ראשית יש להוסיף את תבנית התמונה באמצעות לחיצה על צלמית תמונה שמעל לתיבת העריכה של המאמר. 2. שנית יש לשנות את הפרטים של התמונה לפי המוסבר כאן:

קובץ:PictureFileName.jpg
כיתוב תמונה

על פי הסדר: רוחב התמונה המוקטנת ( כאן - 250 נקודות) צורת התמונה (כאן - תמונה מוקטנת) הצד אליו תוצמד התמונה (כאן - שמאל) שם קובץ התמונה כיתוב התמונה כפי שיופיע במאמר

מיקום תמונה

left - תמונה מוצמדת לכיוון שמאל right - תמונה מוצמדת לכיוון ימין center - תמונה מוצמדת למרכז

צורה

thumb - תמונה ממוזערת לפי הגודל הנקבע בפרמטר של הפיקסלים frame - התאמת תמונה לכל גודל הערך

רוחב התמונה המוקטנת

מאפשר לקבוע את הרוחב בפיקסלים של התמונה. יש להשתמש בשדה זה רק לשם הקטנת התמונה. מתן מספר פיקסלים גדול מרוחבה המקורי של התמונה גורם להצגת תמונה מעוותת.

הערות

  • יש להמנע מהוספת רווחים לפני או אחרי הפרמטרים.
  • בפרמטר של "כיתוב תמונה" ניתן להשתמש בויקילינק. (אפשר להבחין בדוגמא השניה שנעשה שימוש בויקילינק)

אם טכניקה זו מפחידה אותך, הסתפק במה שלמדת כד כה, והשאר למישהו אחר להשלים את המלאכה.

תוכנו של דף זה נלקח מ"ויקיפדיה"


תרמו לדף זה: מיכה יניב ואחרים...