הבדלים בין גרסאות בדף "שרירים אנטגוניסטיים"

מתוך Climbing_Encyclopedia
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
 
(7 גרסאות ביניים של אותו משתמש אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[תמונה: Antagonistic.jpg|left|400px]]
+
[[תמונה: Antagonistic.jpg|שמאל|ממוזער|400px|שרירים אגוניסטיים ואנטגוניסטיים ביד]]
'''שרירים אנטגוניסטיים''' הם שרירים המבצעים תנועה הפוכה לשרירים אחרים (שמכונים, בהתאם, אגוניסטיים). לדוגמה, שריר הזרוע התלת ראשי (שפושט את המרפק) הוא האנטגוניסט של שריר הזרוע הדו ראשי (שמכופף את המרפק). זה עובד גם להיפך, כלומר, הדו ראשי הוא האנטגוניסט של התלת ראשי, שוב, לפי ההגדרה, כי הם עושים תנועה הפוכה.
+
'''שרירים אנטגוניסטיים''' ( באנגלית: '''[[Antagonistic muscles]]''') הם שרירים המבצעים תנועה הפוכה לשרירים אחרים (שמכונים, בהתאם, אגוניסטיים). לדוגמה, שריר הזרוע התלת ראשי (שפושט את המרפק) הוא האנטגוניסט של שריר הזרוע הדו ראשי (שמכופף את המרפק). זה עובד גם להיפך, כלומר, הדו ראשי הוא האנטגוניסט של התלת ראשי, שוב, לפי ההגדרה, כי הם עושים תנועה הפוכה.
 +
 
 +
לשריר הכופף את המפרק קוראים '''פלקסור''' ('''flexor'''), ולשריר הפושט אותו קוראים '''אקסטנסור''' ('''extensor'''). כל זוג פלקסור-אקסטנסור הוא זוג של שרירים אנטגוניסטיים זה לזה.
 +
 
 +
ב[[:קטגוריה: אימון|אימון]], מתייחסים לשרירים שמעניינים אותנו (למשל, השרירים המכופפים את האצבעות, שרירי האמה) כאגוניסטיים, ולאלה שפחות מעניינים אותנו (במקרה זה, השרירים המיישרים את האצבעות, בגב האמה) כאנטגוניסטיים. יוצא, שבטיפוס מאמנים המון את השרירים הסוגרים את האצבעות לשיפור של [[כוח מגע]] ו[[כוח אחיזה]], אבל לא מאמנים את האנטגוניסטיים שלהם. חשוב לאמן גם את השרירים האנטגוניסטיים כדי לא ליצור טונוס לא מאוזן סביב המפרק. אימון של השרירים האגוניסטיים בלבד עשוי להביא לפציעות, לבעיות יציבה ולפגיעות שונות.
  
לשריר הכופף את המפרק קוראים פלקסור (flexor), ולשריר הפושט אותו קוראים אקסטנסור (extensor). כל זוג פלקסור-אקסטנסור הוא זוג של שרירים אנטגוניסטיים זה לזה.
 
  
ב[[:קטגוריה: אימון|אימון]]אימון, מתייחסים לשרירים שמעניינים אותנו (למשל, השרירים המכופפים את האצבעות, שרירי האמה) כאגוניסטיים, ולאלה שפחות מעניינים אותנו (במקרה זה, השרירים המיישרים את האצבעות, בגב האמה) כאנטגוניסטיים. חשוב לאמן גם את השרירים האנטגוניסטיים כדי לא ליצור טונוס לא מאוזן סביב המפרק. אימון של השרירים האגוניסטיים בלבד עשוי להביא לפציעות, לבעיות יציבה ולפגיעות שונות.
 
  
  
שורה 10: שורה 12:
 
תרמו לדף זה: [[משתמש:מיכה יניב|מיכה יניב]] ואחרים...
 
תרמו לדף זה: [[משתמש:מיכה יניב|מיכה יניב]] ואחרים...
  
[[קטגוריה: טיפוס סלע]][[קטגוריה: טיפוס הרים]][[קטגוריה: טיפוס ספורטיבי]][[קטגוריה: כללי]][[קטגוריה: בולדרינג]][[קטגוריה: אימון]]
+
[[קטגוריה: טיפוס סלע]][[קטגוריה: טיפוס הרים]][[קטגוריה: טיפוס ספורטיבי]][[קטגוריה: בולדרינג]][[קטגוריה: אימון]]

גרסה אחרונה מ־11:48, 8 באפריל 2010

שרירים אגוניסטיים ואנטגוניסטיים ביד

שרירים אנטגוניסטיים ( באנגלית: Antagonistic muscles) הם שרירים המבצעים תנועה הפוכה לשרירים אחרים (שמכונים, בהתאם, אגוניסטיים). לדוגמה, שריר הזרוע התלת ראשי (שפושט את המרפק) הוא האנטגוניסט של שריר הזרוע הדו ראשי (שמכופף את המרפק). זה עובד גם להיפך, כלומר, הדו ראשי הוא האנטגוניסט של התלת ראשי, שוב, לפי ההגדרה, כי הם עושים תנועה הפוכה.

לשריר הכופף את המפרק קוראים פלקסור (flexor), ולשריר הפושט אותו קוראים אקסטנסור (extensor). כל זוג פלקסור-אקסטנסור הוא זוג של שרירים אנטגוניסטיים זה לזה.

באימון, מתייחסים לשרירים שמעניינים אותנו (למשל, השרירים המכופפים את האצבעות, שרירי האמה) כאגוניסטיים, ולאלה שפחות מעניינים אותנו (במקרה זה, השרירים המיישרים את האצבעות, בגב האמה) כאנטגוניסטיים. יוצא, שבטיפוס מאמנים המון את השרירים הסוגרים את האצבעות לשיפור של כוח מגע וכוח אחיזה, אבל לא מאמנים את האנטגוניסטיים שלהם. חשוב לאמן גם את השרירים האנטגוניסטיים כדי לא ליצור טונוס לא מאוזן סביב המפרק. אימון של השרירים האגוניסטיים בלבד עשוי להביא לפציעות, לבעיות יציבה ולפגיעות שונות.




תרמו לדף זה: מיכה יניב ואחרים...