תחושה קינסטטית

מתוך Climbing_Encyclopedia
גרסה מ־23:36, 4 בדצמבר 2024 מאת יורי פלדמן (שיחה | תרומות) (יצירת דף עם התוכן "'''תחושה קינסטטית''' (באנגלית: Proprioception) היא החוש המאפשר לנו לדעת מה המנח של הגוף והגפיים ומהי התנועה המתבצעת בכל רגע. מקור המילה מיוונית: קין = תנועה וסטזיס = תפיסה, כלומר תפיסת התנועה. תחושה קינסטטית, מבוססת על מידע שמגיע מהגידים, מהשרירים והמפרקים בעת תנועה...")
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווטקפיצה לחיפוש

תחושה קינסטטית (באנגלית: Proprioception) היא החוש המאפשר לנו לדעת מה המנח של הגוף והגפיים ומהי התנועה המתבצעת בכל רגע. מקור המילה מיוונית: קין = תנועה וסטזיס = תפיסה, כלומר תפיסת התנועה.

תחושה קינסטטית, מבוססת על מידע שמגיע מהגידים, מהשרירים והמפרקים בעת תנועה. זהו חוש המאפשר לנו לתפקד גם ללא קלט ויזואלי בעת ביצוע התנועה. כבר בילדותם, ילדים לומדים לסמוך על גופם בעת ביצוע פעילות מוטורית בחיי היומיום.

חוש זה מאפשר גם אומדן מרחק, ויסות כוח, זמן וכמות של תנועה. דוגמה עדינה ומרשימה לתחושה קינסטטית היא בכתיבה ללא משוב ויזואלי - נסו לכתוב בעיניים עצומות.

בטיפוס - תחושה קינסטטית מפותחת משפרת את הטכניקה ואת שיווי המשקל. יש חשיבות לזכרון של התנועות, וללימוד רצפי תנועה על מסלולים קשים. כל אלה קשורים בקשר חזק לתחושה הקינסטטית.


תרמו לדף זה: מיכה יניב ואחרים...