נחל מגדים

מתוך Climbing_Encyclopedia
גרסה מ־23:14, 4 בדצמבר 2024 מאת יורי פלדמן (שיחה | תרומות) (יצירת דף עם התוכן "{{אתר היסטורי}} נחל מגדים הינו נחל בכרמל הזורם אל הים דרך הישוב מגדים. לנחל ישנם שני שפכים לים: צפוני ודרומי. צפונית לשני שפכי נחל מגדים ישנו שפך של נחל ספונים, וצפונה יותר נמצא נחל גלים. ארבעת הנחלים דומים באופי הסלע והטיפוס. תמונה:מגדים דרום מפנה צפונ...")
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווטקפיצה לחיפוש

מצוק זה נמצא בשמורת טבע והטיפוס בו אסור. המדריך מובא כאן אך ורק כחלק מתיעוד היסטורי של הטיפוס בישראל.

אתרי טיפוס מותרים מקובצים בקטגוריה: אתרים בישראל

את המדריך המלא של אתרי טיפוס בישראל ניתן למצוא באתר מועדון המטפסים הישראלי (לשעבר - המועדון האלפיני).

נחל מגדים הינו נחל בכרמל הזורם אל הים דרך הישוב מגדים. לנחל ישנם שני שפכים לים: צפוני ודרומי. צפונית לשני שפכי נחל מגדים ישנו שפך של נחל ספונים, וצפונה יותר נמצא נחל גלים. ארבעת הנחלים דומים באופי הסלע והטיפוס.

מגדים דרום- מפנה צפוני
מגדים דרום- מפנה צפוני

היסטוריה

בכרמל פזורים מאות מצוקים, החל מגובה של מטרים בודדים ועד כ-60מ׳. חלקם הפכו לאתרי טיפוס, אבל עקב מגבלות רט"ג לא טיפסו הרבה, ומה שטיפסו לא תועד! מסלולים חדשים נפתחו בכרמל משנות ה-80 של המאה ה-20 ועד ימינו. במפנה המערבי ישנם מספר אתרים מרשימים. האתרים מצפון לדרום: נחל גלים, נחל ספונים, המצוק בין ספונים למגדים, מגדים צפון ודרום, נחל אורן, נחל מערות, זיכרון, ורמת הנדיב. במפנה המזרחי ישנם עוד.

הטיפוס בכרמל החל בשנות ה-70 של המאה ה-20, כאשר רוב המטפסים היו מחיפה. בשנות השמונים הצטרף יואב ניר לקהילה החיפאית ותרם רבות. כל המסלולים נפתחו וטופסו בטראד. המסלולים הם ברובם של פיץ' אחד, אולם יש גם של שניים.

מדריכים היסטוריים


תרמו לדף זה: דורון בר, מיכה יניב ואחרים...