מדוע כשקונים ראנרים חדשים, שתי הטבעות אינן פונות לאותו כיוון, וצריך להוציא אחת ולהפוך אותה? למה הם לא באים מוכנים לשימוש?

מתוך Climbing_Encyclopedia
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווטקפיצה לחיפוש
שלוש צורות להסתכל על אותו ראנר. ניתן לראות שצורות 1 ו-2 הן שקולות, פשוט סובבו את הטבעת העליונה. כדי לעבור לצורה 3, צריך להוציא את הטבעת, ולהקליפ אותה אך תוך הראנר מן הכיוון השני

מה זאת אומרת לאותו כיוון? זה לא מוגדר היטב. למעשה, שתי הטבעות של הראנר אמורות להיות באותו מנח בדיוק, כלומר כששתיהן פונות למטה והחוצה (צורה 1 בציור). אבל כדי להקליפ את הטבעת של הבולט אל הבולט, הופכים אותה (צורה 2 בציור). הצורה שאתה רגיל אליה היא הצורה "ההפוכה", שבה שתי הטבעות נפתחות לאותו כיוון, כשהטבעת העליונה כבר הפוכה.

אחרי שהגדרנו את הכיוונים, אפשר לענות על השאלה. הכיוונים של הטבעות דומים גם להובלה בטיפוס ספורטיבי וגם בטראד, אבל מסיבות שונות.






בטיפוס ספורטיבי

כיווני התנועה בשני השלבים של הקלפה במסלול ספורטיבי בצורה 2
כיווני התנועה בשני השלבים של הקלפה במסלול ספורטיבי בצורה 3

אם מנסים לנתח את אופן השימוש בשתי הטבעות של הראנר, מתברר הבדל אחד משמעותי: את הטבעת של הבולט מביאים אל הבולט, אבל את הטבעת של החבל לא מביאים אל החבל, אלא להיפך: מביאים את החבל אליה.

אם משתמשים בראנרים כמו בצורה 2, מקליפים את הראנר לבולט מצד אחד, ואת החבל לראנר - מאותו הצד.

אם משתמשים בראנרים כמו בצורה 3, מקליפים את הראנר לבולט מצד אחד, אבל את החבל לראנר - מן הצד השני.

מקובל שההקלפה היעילה ביותר היא לעשות פעמיים את אותה התנועה, למשל, להביא את הטבעת אל הבולט מימין, ביד ימין, ואז להביא את החבל אל הטבעת מימין, ביד ימין, מצד ימין של הטבעת. אם אחיזת ההקלפה שלך היא ליד אחת (נניח - שמאל), תשתמש פעמים ביד האחרת להקלפה, ומאותו כיוון בדיוק. אם יש דרך יותר יעילה להקלפה מסויימת, שתי התנועות צריכות להיות דומות, לשם היעילות.

יש כאלה ש"רגילים" אחרת, והם הופכים את הטבעת. בשבילם, ההקלפה ה"הפוכה" (הפחות יעילה) היא יותר קלה, אבל רק בגלל שהם רגילים כך. אם יתאמצו להתרגל אחרת - יחסכו עוד טיפה כוח למסלול. אני מנחש שאתה אחד מאלה שרגילים הפוך. שווה להתאמן לצורה היעילה. זה קצת מעצבן במהלך הלמידה, אבל אחר כך, זה קצת יותר יעיל (אם כי, אני חייב לומר שההבדל אינו גדול, ובכל מקרה עדיף להיות יעיל מאד בצורה הקצת פחות יעילה, מאשר להיות לא יעיל בכלל בצורה היותר יעילה...).

בטיפוס טראד

בטיפוס על אבני עיגון, מישור הראנר נוטה להיות ניצב לקיר. הרבה יותר נוח להקליפ את הראנר לכבל של הרוק או פרנד מבחוץ פנימה, אבל אז מקבלים שהשער של הטבעת פונה אל הסלע, עלול להיפתח קצת, ואז הטבעת הרבה יותר חלשה. מסיבה זו, הראנרים על הרתמה כמו בצורה 2 בציור, אבל אחרי ההקלפה לאבן העיגון, מסובבים את הטבעת העליונה ומביאים את הראנר למצב כמו בצורה 1 בציור.

זה פחות משנה בטיפוס ספורטיבי, מאחר שבהקלפה לבולט, הראנר נמצא מקביל לסלע (וכאילו שוכב עליו). לכן, בטיפוס ספורטיבי פשוט לא הופכים את הטבעת העליונה.

בהצלחה

קריאה נוספת


תרמו לדף זה: מיכה יניב ואחרים...