הולינג

מתוך Climbing_Encyclopedia
גרסה מ־22:53, 4 בדצמבר 2024 מאת יורי פלדמן (שיחה | תרומות) (יצירת דף עם התוכן "left|300px '''הולינג''' (מאנגלית: hauling, משיכה, גרירה) הוא מונח המשמש לתיאור הרמה של ציוד לאורך מסלול על ידי שימוש בחבלים. המערכת המשמשת להולינג תלויה במשקל ובאופי המסלול, או למעשה, בחיכוך. למשל, על מסלול שכולו שלילי, והציוד תלוי באויר, נדרש פחו...")
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווטקפיצה לחיפוש

הולינג (מאנגלית: hauling, משיכה, גרירה) הוא מונח המשמש לתיאור הרמה של ציוד לאורך מסלול על ידי שימוש בחבלים. המערכת המשמשת להולינג תלויה במשקל ובאופי המסלול, או למעשה, בחיכוך. למשל, על מסלול שכולו שלילי, והציוד תלוי באויר, נדרש פחות כוח להרמה מאשר במסלול שהוא מעט חיובי, או עם מדפים, וצריך לגרור את הציוד ואת החבלים על משטחי סלע ועל פינות.

הולינג שימושי בעיקר במסלולי טיפוס מלאכותי וקירות גדולים (big walls). המוביל בדרך כלל יגרור אחריו חבל סטאטי, ובזמן שמספר שניים שלו ינקה את הפיץ', הוא ימשוך את הציוד לתחנה.

להרמת הציוד משתמשים בשק מיוחד - הול-בג (haul-bag) - שעליו להיות עמיד במיוחד בגרירה ושחיקה על הסלע, ולהיות בעל מערכת תלייה חזקה מאד. על מערכת התלייה לשאת את משקל הציוד, מים, אוכל, שקי שינה וכו' (לכל ימי המסלול).

מערכת מתאימה להולינג היא מערכת הרמה ועליה להכיל מספר חלקים:

  • אלחוזר, כדי שאפשר יהיה לנוח בין משיכה למשיכה, והמשקל לא יהיה על המושך אלא על התחנה.
  • מערכת רווח כוח מינימאלית, המספיקה כדי להרים את הציוד.

מכיוון שמספר המושכים אינו בלתי מוגבל, והוא לרוב אחד, ניכרת חשיבות רבה ליעילות מערכת המשיכה ולמיזעור של החיכוך. מומלץ להשתמש ככל האפשר בגלגלות ולא להסתפק בטבעות. ycgu, טבעות מסוג Revolver עשויות להועיל. כמו כן מומלץ להשתמש במשקל הגוף להרמה, ולא בכוח השרירים. לשם כך, פשוט מעבירים את החבל בגלגלת עם אלחוזר בתחנה, נקשרים רחוק מתחת לתחנה ו"מטפסים" ג'ומארים על החבל שיורד מן הגלגלת (ראה תמונה). זה דורש קצת אימון, אבל אחרי שמתרגלים, זה מאד יעיל.

קישורים חיצוניים


תרמו לדף זה: מיכה יניב ואחרים...