מגה-ג׳ול: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך Climbing_Encyclopedia
קפיצה לניווטקפיצה לחיפוש
יצירת דף עם התוכן "שמאל|ממוזער| 200px|מגהג׳ול '''מגהג׳ול''' (Megajul) הוא אמצעי חיכוך של חברת אדלריד. המגה ג׳ול מתאים לשני חבלים, מיועד לאיבטוח בהובלה ובטופ-רופ. מבוסס על השטיכט אבל הגיאומטריה שלו הופכת אותו לננעל אוטומטית גם בגלישה וגם באבטחה. הוא יכול לעבוד ג..."
 
(אין הבדלים)

גרסה אחרונה מ־23:07, 4 בדצמבר 2024

מגהג׳ול

מגהג׳ול (Megajul) הוא אמצעי חיכוך של חברת אדלריד. המגה ג׳ול מתאים לשני חבלים, מיועד לאיבטוח בהובלה ובטופ-רופ. מבוסס על השטיכט אבל הגיאומטריה שלו הופכת אותו לננעל אוטומטית גם בגלישה וגם באבטחה. הוא יכול לעבוד גם על חבל אחד וגם על שניים. המגהג׳ול שייך לדור חדש יותר של מכשירים שמספקים מספר רמות של חיכוך וגם נעילה אוטומטית באיבטוח של מטפס שני בהובלה.

בכך הוא דומה לגיגי, גלובוס, רברסו, ATC-Guide ,PIU ועוד מספר מכשירים הממלאים פונקציות דומות.

המגהג׳ול (כמו אחיו הקטן - מיקרוג׳ול ואחיו הספורטיבי - ג׳ול) מיוצר מפלדת אל-חלד (נירוסטה). בשונה ממרבית מכשירי החיכוך שעשויים מסגסוגות אלומיניום. הבחירה בנירוסטה מאפשרת מבנה דק ועכבישי, ושחיקה איטית ביותר ביחס לאלומיניום.


תרמו לדף זה: מיכה יניב ואחרים...