הבדלים בין גרסאות בדף "קשר פרוסיק"

מתוך Climbing_Encyclopedia
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
 
(8 גרסאות ביניים של אותו משתמש אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[תמונה: prusikknot.jpg|left]]
+
[[תמונה: prusikknot.jpg|שמאל|ממוזער|200px|קשר פרוסיק עם שני ליפופים (שלב 3) ועם שלושה ליפופים (שלב 4)]]
'''קשר פרוסיק''' (באנגלית: Prussik knot) הוא הפשוט והבסיסי ביותר מכל הקשרים בקבוצת הקשרים הבלתי מחליקים. הוא פשוט עד כדי כך שאפשר [[קשרים ביד אחת|לקשור אותו ביד אחת]]. קשר זה מתהדק על ה[[חבלים|חבל]] תחת עומס וקשה להזיז אותו אחר כך. כמו כן קשה מאד להסיעו על החבל כשהוא מועמס.
+
'''קשר פרוסיק''' (באנגלית: '''[[Prussik knot]]'''), שלפעמים קוראים לו '''קשר פרוסיק רגיל''', הוא הפשוט והבסיסי ביותר מכל הקשרים בקבוצת הקשרים הבלתי מחליקים. הוא פשוט עד כדי כך שאפשר [[קשרים ביד אחת|לקשור אותו ביד אחת]]. קשר זה מתהדק על ה[[חבלים|חבל]] תחת עומס וקשה להזיז אותו אחר כך. כמו כן קשה מאד להסיעו על החבל כשהוא מועמס.
  
 
קשר פרוסיק הוא למעשה [[קשרים#קביעות|קביעה]] על החבל. הקשר הומצא על ידי מטפס ההרים האוסטרי דר' קרל פרוסיק והוצג בספר הדרכה לטיפוס הרים שיצא לאור באוסטריה בשנת 1931 כעזר ל[[טיפוס על חבל]].
 
קשר פרוסיק הוא למעשה [[קשרים#קביעות|קביעה]] על החבל. הקשר הומצא על ידי מטפס ההרים האוסטרי דר' קרל פרוסיק והוצג בספר הדרכה לטיפוס הרים שיצא לאור באוסטריה בשנת 1931 כעזר ל[[טיפוס על חבל]].
 +
==קרבה לקשרים אחרים==
 +
מבחינת השימוש, קשר פרוסיק הוא הבסיסי ביותר מ[[:קטגוריה: קשרים בלתי מחליקים|קטגוריית הקשרים הבלתי מחליקים]]. הפונקצייה הזו, של התחברות באמצע חבל, שניתן לשנות את מיקומה בקלות, מיושמת גם על ידי [[קשר היידן]] (ברצועה), [[קשר פרוסיק צרפתי]], [[קשר קלמהייסט]] ואחרים.
  
לקשר פרוסיק יש שתי וריאציות שימושיות: עם שני ליפופים סביב החבל (שלב 2 בתמונה), ועם שלושה ליפופים (שלב 3 בתמונה).
+
מבחינת הצורה, קשר פרוסיק קרוב ל[[קשר משקפים]]. הוא מתחיל בקשר משקפים סביב החבל (שלב 1 בתמונה) וממשיך בליפופים נוספים. לקשר פרוסיק יש שתי וריאציות שימושיות: עם שני ליפופים סביב החבל (שלב 3 בתמונה), ועם שלושה ליפופים (שלב 4 בתמונה).
 +
==איך קושרים אותו==
 +
כבר אמרנו...
 +
==תכונות ושימושים==
 +
התכונות של קשר פרוסיק: האפשרות לקשור אותו ביד אחת, והעובדה שהוא לא משתמש בהרבה חבל, הופכות אותו לשימושי במקרים רבים ב[[פתרון תקלות]].
 
----
 
----
 
תרמו לדף זה: [[משתמש: מיכה יניב|מיכה יניב]] ואחרים...
 
תרמו לדף זה: [[משתמש: מיכה יניב|מיכה יניב]] ואחרים...
  
[[קטגוריה:קשרים]][[קטגוריה: קשרים בלתי מחליקים]]
+
[[קטגוריה:קשרים]][[קטגוריה: קשרים בלתי מחליקים]][[קטגוריה: טכניקות ומיומנויות]]

גרסה אחרונה מ־10:42, 13 במאי 2010

קשר פרוסיק עם שני ליפופים (שלב 3) ועם שלושה ליפופים (שלב 4)

קשר פרוסיק (באנגלית: Prussik knot), שלפעמים קוראים לו קשר פרוסיק רגיל, הוא הפשוט והבסיסי ביותר מכל הקשרים בקבוצת הקשרים הבלתי מחליקים. הוא פשוט עד כדי כך שאפשר לקשור אותו ביד אחת. קשר זה מתהדק על החבל תחת עומס וקשה להזיז אותו אחר כך. כמו כן קשה מאד להסיעו על החבל כשהוא מועמס.

קשר פרוסיק הוא למעשה קביעה על החבל. הקשר הומצא על ידי מטפס ההרים האוסטרי דר' קרל פרוסיק והוצג בספר הדרכה לטיפוס הרים שיצא לאור באוסטריה בשנת 1931 כעזר לטיפוס על חבל.

קרבה לקשרים אחרים

מבחינת השימוש, קשר פרוסיק הוא הבסיסי ביותר מקטגוריית הקשרים הבלתי מחליקים. הפונקצייה הזו, של התחברות באמצע חבל, שניתן לשנות את מיקומה בקלות, מיושמת גם על ידי קשר היידן (ברצועה), קשר פרוסיק צרפתי, קשר קלמהייסט ואחרים.

מבחינת הצורה, קשר פרוסיק קרוב לקשר משקפים. הוא מתחיל בקשר משקפים סביב החבל (שלב 1 בתמונה) וממשיך בליפופים נוספים. לקשר פרוסיק יש שתי וריאציות שימושיות: עם שני ליפופים סביב החבל (שלב 3 בתמונה), ועם שלושה ליפופים (שלב 4 בתמונה).

איך קושרים אותו

כבר אמרנו...

תכונות ושימושים

התכונות של קשר פרוסיק: האפשרות לקשור אותו ביד אחת, והעובדה שהוא לא משתמש בהרבה חבל, הופכות אותו לשימושי במקרים רבים בפתרון תקלות.


תרמו לדף זה: מיכה יניב ואחרים...