הבדלים בין גרסאות בדף "פרישת חבל"

מתוך Climbing_Encyclopedia
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
(פרישה להובלה)
 
שורה 19: שורה 19:
  
 
==פרישה להובלה==
 
==פרישה להובלה==
זה מה שקוראים לפעמים גוגל-מוגל (באנגלית ׳׳׳flaking the rope׳׳׳). הרעיון כאן הוא לערום את החבל בערימה שבה שני קצוות מוגדרים היטב - עליון ותחתון, והחבל בתוכה מתחיל מהקצה התחתון ועולה כל הזמן (ולא יורד מתחת לעצמו) עד לקצה העליון. המאבטח (או מספר שניים) מחובר לקצה התחתון, והמוביל מחובר לקצה העליון. כך מבטיחים שלא תהיה בעיה בזרימת החבל, פלונטרים או הסתבכויות.
+
זה מה שקוראים לפעמים גוגל-מוגל (באנגלית '''flaking the rope'''). הרעיון כאן הוא לערום את החבל בערימה שבה שני קצוות מוגדרים היטב - עליון ותחתון, והחבל בתוכה מתחיל מהקצה התחתון ועולה כל הזמן (ולא יורד מתחת לעצמו) עד לקצה העליון. המאבטח (או מספר שניים) מחובר לקצה התחתון, והמוביל מחובר לקצה העליון. כך מבטיחים שלא תהיה בעיה בזרימת החבל, פלונטרים או הסתבכויות.
  
  

גרסה אחרונה מ־03:58, 4 במאי 2015

Uncoiling1.jpg

פרישה ראשונה

חבל הנמשך מגליל או מחבל קנוי וארוז, מקבל פיתולים נוראיים (קינקים). יש לשים את הגליל על מוט שישמש כציר ולמשוך את החבל, או לגלגל את החבל המקופל ולהוציא אותו ישר. לאחר מכן אפשר לקפל אותו רגיל.





פרישה לגלישה או לטופ-רופ




פרישה להובלה

זה מה שקוראים לפעמים גוגל-מוגל (באנגלית flaking the rope). הרעיון כאן הוא לערום את החבל בערימה שבה שני קצוות מוגדרים היטב - עליון ותחתון, והחבל בתוכה מתחיל מהקצה התחתון ועולה כל הזמן (ולא יורד מתחת לעצמו) עד לקצה העליון. המאבטח (או מספר שניים) מחובר לקצה התחתון, והמוביל מחובר לקצה העליון. כך מבטיחים שלא תהיה בעיה בזרימת החבל, פלונטרים או הסתבכויות.




תרמו לדף זה: מיכה יניב ואחרים...