נעלי טיפוס הרים

מתוך Climbing_Encyclopedia
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

נעלי עור

נעלי טיפוס הרים מעור מתחלקות לנעליים קלות (mid-weight alpine boots) ולנעליים כבדות יותר (alpine boots, mountaineering boots). ההבדל העיקרי הוא במבנה. נעליים קלות הן תפורות מעור, בדרך כלל, והן בנוייות שכבה אחת עבה.

נעלי פלאסטיק

נעלים לטיפוס הרים, מסלולי שלג וקרח שלהן מעטה חיצוני קשיח מפלאסטיק. גם לנעלי סקי, נעלי טיפוס חורף, נעלי סנובורד קשות ונעלי סקי-טורינג (וגם טלמרק) מבנה דומה.

נעלי פלאסטיק (plastic boots) מורכבות משתי שכבות:

1. נעל פנימית (inner booty או Liner) שתפקידה העיקרי הוא לבודד מפני הקור. הנעל הפנימית חייבת להיות אטומה למים, ולספק נוחות והתאמה לרגל.

2. נעל חיצונית (outer shell) שתפקידה לתת תמיכה לרגל, למנוע כניסת שלג ומים ולהתחבר לקרמפונים.

נעלי הפלסטיק משמשות בעקרון לפעילויות ספורט חורף, או טיפוס בתנאי קור קיצוניים. הן נחשבות חמות יותר מנעלי עור קלות, ומגינות טוב יותר על הרגל. נעלי פלאסטיק מתאימות יותר לטיפוס טכני (סלע, קרח ומיקסד) כי המבנה הקשיח שלהן נותן תמיכה לכף הרגל ומתאים לקרמפונים טכניים שהם קשיחים או קשיחים למחצה.

לעומת זאת, מדובר בנעליים כבדות ומסורבלות יותר, ולמרות שהן מצויינות עם קרמפונים, הקשיחות שלהן מגבילה במקצת ללא קרמפונים. הן עלולות להיות חמות מדי ולגרום לרגל להזיע בתנאי קור שאינם קיצוניים מספיק.

כיום המגמה היא למעבר לנעלי עור או תחליפים אחרים למעט טיפוס במקומות קרים באופן קיצוני כמו (הימאליה, קוטב, טיפוס בחורף) הן משיקולי עלויות (ע"פ רוב נעלי פלסטיק יקרות יחסית), הן משיקולי פרקטיות (יתרונות וחסרונות). מסיבות אלו, הפסיקו מרבית יצרני נעלי הטיפוס האלפיני את ייצור נעלי הפלסטיק ומבנה זה מקובל יותר בנעלי סקי, סקי-טורינג וטלמרק.

חברות המייצרות נעלי פלסטיק :

Koflach - אוסטריה

Asolo - איטליה

Scarpa - איטליה

Technica - איטליה

Nordica - נורווגיה


תרמו לדף זה: מיכה יניב, רועי ברמן ואחרים...