הבדלים בין גרסאות בדף "דופק מקסימאלי"

מתוך Climbing_Encyclopedia
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
מ (החלפת טקסט - קטגוריה: כללי ל־'')
שורה 20: שורה 20:
 
תרמו לדף זה: [[משתמש:מיכה יניב|מיכה יניב]] ואחרים...
 
תרמו לדף זה: [[משתמש:מיכה יניב|מיכה יניב]] ואחרים...
  
[[קטגוריה: טכניקות ומיומנויות]][[קטגוריה: טיפוס סלע]][[קטגוריה: הגדרות]][[קטגוריה: טיפוס ספורטיבי]][[קטגוריה: כללי]][[קטגוריה: בולדרינג]][[קטגוריה: אימון]]
+
[[קטגוריה: טכניקות ומיומנויות]][[קטגוריה: טיפוס סלע]][[קטגוריה: הגדרות]][[קטגוריה: טיפוס ספורטיבי]][[קטגוריה: בולדרינג]][[קטגוריה: אימון]]

גרסה מ־05:19, 18 באוגוסט 2010

דופק מקסימאלי (הוא הערך המירבי של דופק שניתן להגיע אליו. מדידה מדוייקת של דופק מקסימאלי היא ארוכה ובה הספורטאי מקיים רמת מאמץ גבוהה למשך זמן ארוך (יותר מ-20 דקות) כדי לוודא שהמאמץ הוא אירובי טהור, ואז ממשיך זמן שנקבע מראש ומנסה להעלות דופק.

דרך פשוטה להעריך את הדופק המקסימאלי היא על ידי שימוש בנוסחה:

[math]Max Pulse=220-Age[/math] (לגברים)

[math]Max Pulse=230-Age[/math] (לנשים)

זה נשמע מוזר, שאין בנוסחה כל התייחסות לרמת הכושר של הספורטאי אבל מסתבר, שזה לא משפיע באופן חזק. ככל שהספורטאי בכושר טוב, כך הוא יכול לקיים מאמץ בדופק יותר נמוך, והדופק לא יעלה בקלות. מישהו עם סיבולת נמוכה יעלה דופק במהירות, ויגיע מהר לדופק המקסימאלי, אבל לא יוכל להמשיך בפעילות כי הוא יגיע לכשל, ושוב, הדופק לא יעלה.

עליה מעל הדופק המקסימאלי מביאה לאיבוד הכרה ודורשת התאוששות ארוכה.

הערכת הדופק המקסימאלי חשובה לאימון יעיל. העצימות של אימון יעיל נקבעת במידה רבה על ידי דופק המטרה, שנקבע באחוזים מתוך הדופק המקסימלי (מגדירים דופק מרבי - 100%):


תרמו לדף זה: מיכה יניב ואחרים...