הבדלים בין גרסאות בדף "גלישת גוף"

מתוך Climbing_Encyclopedia
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
שורה 1: שורה 1:
'''גלישת גוף''' או '''אבסייל קלאסי''' (באנגלית: body rappel, classic abseil, לפעמים משתמשים במילה הגרמנית: dulfersitz) היא טכניקת ה[[גלישה]] הראשונה שהומצאה, התבססה על [[חיכוך]] של ה[[חבלים|חבל]] בגוף הגולש במקום ב[[אמצעי חיכוך]] (שעדיין לא הומצא). כך, תוך שחרור מבוקר ואיטי של החבל, ניתן לגלוש לאורכו. טכניקת גלישה זו אינה נמצאת כמעט בשימוש כיום אך במקרה שאבד או נפל אמצעי החיכוך או במקרה חירום בו אין למטפס [[רתמה]] או כל אמצעי אחר, ניתן להשתמש בה.
+
'''גלישת גוף''' או '''אבסייל קלאסי''' (באנגלית: body rappel, classic abseil, לפעמים משתמשים במילה הגרמנית: dulfersitz) היא טכניקת ה[[גלישה]] הראשונה שהומצאה, התבססה על [[חיכוך]] של ה[[חבלים|חבל]] בגוף הגולש במקום ב[[אמצעי חיכוך]] (שעדיין לא הומצא). כך, תוך שחרור מבוקר ואיטי של החבל, ניתן לגלוש לאורכו. זה דומה לשיטות מסורתיות של [[איבטוח גוף|אבטחה ללא אמצעי חיכוך]]. טכניקת גלישה זו אינה נמצאת כמעט בשימוש כיום אך במקרה שאבד או נפל אמצעי החיכוך או במקרה חירום בו אין למטפס [[רתמה]] או כל אמצעי אחר, ניתן להשתמש בה.
  
 
על מדרונות לא תלולים ניתן להשתמש בשיטה של [[גלישת גוף על מדרון לא תלול]], שמשתמשת בחיכוך על הידיים בלבד.
 
על מדרונות לא תלולים ניתן להשתמש בשיטה של [[גלישת גוף על מדרון לא תלול]], שמשתמשת בחיכוך על הידיים בלבד.

גרסה מ־04:36, 2 בספטמבר 2008

גלישת גוף או אבסייל קלאסי (באנגלית: body rappel, classic abseil, לפעמים משתמשים במילה הגרמנית: dulfersitz) היא טכניקת הגלישה הראשונה שהומצאה, התבססה על חיכוך של החבל בגוף הגולש במקום באמצעי חיכוך (שעדיין לא הומצא). כך, תוך שחרור מבוקר ואיטי של החבל, ניתן לגלוש לאורכו. זה דומה לשיטות מסורתיות של אבטחה ללא אמצעי חיכוך. טכניקת גלישה זו אינה נמצאת כמעט בשימוש כיום אך במקרה שאבד או נפל אמצעי החיכוך או במקרה חירום בו אין למטפס רתמה או כל אמצעי אחר, ניתן להשתמש בה.

על מדרונות לא תלולים ניתן להשתמש בשיטה של גלישת גוף על מדרון לא תלול, שמשתמשת בחיכוך על הידיים בלבד.

Classic abseil2.jpg

השיטה:

1. נתחיל כאשר החבל עובר בין הרגליים.

2. ניקח את החבל ביד שמאל, מתחת לירך ימין, מעבר לראש, על כתף שמאל, ועל הגב למטה וימינה (התיאור הוא לימנים. איטרי יד ימינם יהפכו את הכיוונים בהסבר).

3. בסוף התהליך החבל עובר במפשעה סביב ירך ימין, ועל כתף שמאל לרוחב החזה.

4. נשענים אחורה וגולשים.

שים לב 1! החיכוך הרב הנוצר, מתרכז בעיקר במפשעה, תחת הירך ובחיבור עצם הבריח לצוואר. רצוי מאד לדאוג לריפוד מתאים, שאם לא כן, השפשופים עלולים לגרום לכוויות מאד לא נעימות!

שים לב 2! חשוב לזכור, וזו נקודת התורפה העיקרית של שיטה זו, שהגולש אינו מחובר כלל אל החבל, לא ברתמה ולא בכל חיבור אחר!

יש להקפיד מאד לשמור על רגל ימין ישרה, מכיוון שאם מרימים אותה מעט, החבל עובר בקלות אל מאחורי הברך והגולש עלול להתהפך וליפול.

רוב המטפסים בעולם מעולם לא השתמשו בשיטה זו (אלו מהם שבכלל מכירים אותה), ומן הסתם רובם גם לא ישתמשו בה, אך היא פשוטה וקלה ללימוד וכדאי להכיר אותה. כדאי להתנסות בטכניקה מספר פעמים בתנאים מבוקרים, כדי שאם היא תידרש בזמן כלשהו, נהיה בטוחים ולא נאבד זמן על ניסיונות בטריטוריה לא מוכרת. מצבי חירום אינם הזמן המתאים לתרגול טכניקות חדשות.


תרמו לדף זה מיכה יניב ואחרים...