הבדלים בין גרסאות בדף "איך בוחרים חבל הובלה? אתם יכולים לעשות קצת סדר בכל האורכים, הסוגים, הקטרים והדגמים?"

מתוך Climbing_Encyclopedia
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
(דף חדש: בחירה של חבל הובלה היא ללא ספק בחירה קשה, אולי הקשה ביותר למטפסים מתחילים. פעם החיים היו פשוטים: היו שר...)
 
שורה 22: שורה 22:
 
לעומת זאת, חבל עבה יותר הוא כבד יותר ואם הדגש בשימוש בחבל הוא לנסות מסלולים נורא קשים ב[[סגנונות_בטיפוס#רד-פוינט|רד-פוינט]] ולא גלישה וטופ-רופ, אולי עדיף חבל דק וקל.
 
לעומת זאת, חבל עבה יותר הוא כבד יותר ואם הדגש בשימוש בחבל הוא לנסות מסלולים נורא קשים ב[[סגנונות_בטיפוס#רד-פוינט|רד-פוינט]] ולא גלישה וטופ-רופ, אולי עדיף חבל דק וקל.
  
בדומה, חבלי דאבל (חבל כפול) הם הבחירה הנבונה למסלולים אלפיניים ול[[מסלולים ארוכים|מסלולי סלע ארוכים]]. הם מאפשרים גלישות ארוכות
+
בדומה, חבלי דאבל (חבל כפול) הם הבחירה הנבונה למסלולים אלפיניים ול[[מסלולים ארוכים|מסלולי סלע ארוכים]]. הם מאפשרים גלישות ארוכות  
 +
 
 +
 
 +
==קישורים חיצוניים==
 +
*[http://www.myoan.net/climbart/rope1.html איך לבחור חבל - חלק 1]
 +
*[http://www.myoan.net/climbart/rope2.html איך לבחור חבל - חלק 2]
 +
*[http://www.myoan.net/climbart/rope3.html איך לבחור חבל - חלק 3]
 +
 
 +
 
 +
----
 +
----
 +
תרמו לדף זה: [[משתמש: מיכה יניב|מיכה יניב]] ואחרים...
 +
[[קטגוריה:הגדרות]][[קטגוריה:טיפוס]][[קטגוריה:כללי]][[קטגוריה:טיפוס הרים]][[קטגוריה:טיפוס סלע]][[קטגוריה:טיפוס ספורטיבי]][[קטגוריה:טיפוס מלאכותי]][[קטגוריה:ציוד]][[קטגוריה:טכניקות ומיומנויות]][[קטגוריה: ציוד טיפוס]]

גרסה מ־04:07, 17 ביוני 2008

בחירה של חבל הובלה היא ללא ספק בחירה קשה, אולי הקשה ביותר למטפסים מתחילים. פעם החיים היו פשוטים: היו שרוכים, פרוסיקים, חבל סטאטי, חבל דינאמי עבה (סינגל) וחבל דינאמי דק (דאבל). היום יש המון שיטות (סינגל, דאבל, טווין, זיפ למשל), המון עוביים (כמעט כל קוטר בין 7.5 ל11- בקפיצות של מילימטר אחד), המון טיפולים (dry, longlife, standard) והמון מבנים של ליבה ומעטפת.

המטפס נדרש למספר רב של החלטות טכניות, ואם הוא מטפס מתחיל, זה קצת קשה להבין מה רוצים ממנו בכלל, וזה לא כלכך טוב.

מצד שני, המגוון הגדול שמוצע היום, מאפשר לבחור באופן מדוייק את החבל המתאים לצרים של כל אחד, וזה לא כלכך רע.


לפני שנתחיל

זו השאלה הראשונה וחשובה ביותר שמטפס צריך לשאול את עצמו בתהליך הבחירה של חבל. מה יהיה השימוש של החבל. אנו מתייחסים כאן לחבל הובלה, אבל אופי השימוש וסגנון הטיפוס ישפיעו על ההחלטה.

למשל, אחד שמטפס רק בהובלה מחפש חבל קצת שונה מאחר שחבר מאבטח אותו ואחר כך מטפס טופ-רופ על אותו החבל. באותה מידה כדאי להתייחס למסלולים ארוכים או קצרים, הצורך בגלישה מן המסלול, סוג הסלע (גרניט|גרניט ואבן חול|אבן חול שוחקים את החבל יותר מגיר|גיר ודולומיט|דולומיט), מסלולים אלפיניים (החבל נרטב לפעמים, וקרח שוחק את החבל עוד יותר מאבן חול, אפילו), הסיכוי לנפילה (כל הזמן בטיפוס ספורטיבי, כמעט אף פעם בטיפוס אלפיני וטראד).

הגדרה מדוייקת של השימוש/ים בחבל תעזור לקבוע את המאפיינים הטכניים הרצויים. לאחר האיפיון כדאי לחפש מספר דגמים של חבלים העונים על הקריטריונים ולהשוות חוות דעת של משתמשים. בעידן האינטרנט זה לא קשה.

כל החבלים המיוצרים על ידי חברות גדולות ורציניות עומדים בתקנים שהוגדרו על ידי UIAA, ומרביתם עולים על הדרישות של התקן. התקן, אם כן, הוא רק נקודת התחלה, ולא דרישה מספקת.

שימוש עיקרי

כמובן, שאם אתה רק רוצה לטפס בטופ-רופ, או לגלוש בטיולי קניונינג, מספיק לך חבל סטאטי, אבל זה לא הנושא כאן. לטיפוס בהובלה אתה חייב חבל הובלה, חבל דינאמי.

אם אתה מתכוון לטפס גם טופ-רופ על החבל הדינאמי שלך, עדיף קוטר עבה יותר, ההמלצה המקובלת היא חבל עבה יותר מ10-מ"מ. החבל מתבלה במהירות בשימוש כטופ-רופ, וחבל עבה מתבלה לאט יותר.

לעומת זאת, חבל עבה יותר הוא כבד יותר ואם הדגש בשימוש בחבל הוא לנסות מסלולים נורא קשים ברד-פוינט ולא גלישה וטופ-רופ, אולי עדיף חבל דק וקל.

בדומה, חבלי דאבל (חבל כפול) הם הבחירה הנבונה למסלולים אלפיניים ולמסלולי סלע ארוכים. הם מאפשרים גלישות ארוכות


קישורים חיצוניים




תרמו לדף זה: מיכה יניב ואחרים...