הבדלים בין גרסאות בדף "איבטוח 669"

מתוך Climbing_Encyclopedia
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
שורה 3: שורה 3:
  
  
'''שימו לב''': חשוב ביותר להדק קודם כל את קשר ההצלה, ורק אחר כך את הקצה המאבטח. בסדר איבטוח הפוך הקשר מתהפך והופך למעין  
+
'''שימו לב''': חשוב ביותר להדק קודם כל את קשר ההצלה הבסיסי, ורק אחר כך את הקצה המאבטח. בסדר הידוק הפוך הקשר מתהפך והופך למעין שני [[חצי קביעה|חצאי קביעה]].
 
 
  
 
שיטה זו לאיבטוח קשרים הומצאה ב[[יוסמיטי]] בארה"ב, לאיבטוח קשר הצלה, ומקובלת גם ל[[לולאת שמונה]] (שאינה צריכה איבטוח כלל) וגם לקשרים אחרים.
 
שיטה זו לאיבטוח קשרים הומצאה ב[[יוסמיטי]] בארה"ב, לאיבטוח קשר הצלה, ומקובלת גם ל[[לולאת שמונה]] (שאינה צריכה איבטוח כלל) וגם לקשרים אחרים.

גרסה מ־05:44, 30 בספטמבר 2019

איבטוח 669 - סיומת יוסמיטי

איבטוח 669 (באנגלית: Yosemite finish, כלומר סיומת יוסמיטי) הוא שיטה לאיבטוח קשרים במיוחד קשר הצלה. בניגוד לשיטה הרגילה של איבטוח קשרים, שהיא פשוט קשירה של קשר נוסף בקצה החבל, בדרך כלל קשר בוהן או קשר לופת, איבטוח 669 עיקרו העברה של קצה החבל שוב בתוך הקשר, כך שהחיכוך בין החבלים בתוך הקשר יחזיק את הקצה שלא יברח (לכן - סיומת). זה במיוחד נכון, כמובן, כשיש עומס על הקשר.


שימו לב: חשוב ביותר להדק קודם כל את קשר ההצלה הבסיסי, ורק אחר כך את הקצה המאבטח. בסדר הידוק הפוך הקשר מתהפך והופך למעין שני חצאי קביעה.

שיטה זו לאיבטוח קשרים הומצאה ביוסמיטי בארה"ב, לאיבטוח קשר הצלה, ומקובלת גם ללולאת שמונה (שאינה צריכה איבטוח כלל) וגם לקשרים אחרים.

קריאה נוספת


קישורים חיצוניים


תרמו לדף זה: מיכה יניב ואחרים...