איך ומתי טבעת נשברת?

מתוך Climbing_Encyclopedia
גרסה מ־05:00, 24 במרץ 2020 מאת מיכה יניב (שיחה | תרומות) (יצירת דף עם התוכן "טבעות, כמו כל הציוד שאנחנו משתמשים בו, הן בטיחותיות ביותר. הן חזקות מעל ומעבר לעומסים שהן...")
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

טבעות, כמו כל הציוד שאנחנו משתמשים בו, הן בטיחותיות ביותר. הן חזקות מעל ומעבר לעומסים שהן צריכות לעמוד בהם, וזה נדיר למדי שטבעות נשברות. כלומר - טבעות פסולות זה קצת פחות נדיר, אבל אפילו טבעות שאיבדו חלק מעוביין או שנפלו מגובה - לא נפסלות בתדירות גבוהה במיוחד.

ועדיין - זה קורה.

נבחין בין שני מקרים: טבעת סגורה וטבעת פתוחה.

טבעת פתוחה

כשהטבעת פתוחה היא בעצם מן מוט מכופף (כאילו אין לה שער בכלל) והמתיחה שלה מנסה ״ליישר״ את הכיפוף.


טבעת סגורה

טבעת סגורה לא אמורה להישבר מתחת לעומס שהיא אמורה לשאת (מה שכתוב עליה). למעשה, בניסויים קורה לא פעם שטבעות מחזיקות עשרות אחוזים יותר מהעומס הנקוב. אם נחבר טבעת לראצ׳ט ונגיע אל מעל 22kn או 28kn או מה שכתוב שם - בסוף היא תישבר. איפה היא תישבר? בחלק הכי חלש שלה, כמובן.

טבעות מודרניות בנויות כך שהעומס לא מתחלק שווה בשווה בין שני הצדדים שלהן. עניין זה מתואר גם כאן. הרעיון הוא להעביר יותר עומס לצד השלם (גב הטבעת) ופחות עומס לצד הלא שלם (הצד של הגשר). הנקודות החלשות ביותר בטבעת נמצאות בקצוות של ששער של הטבעת.

טבעות עם פין ושן בדרך כלל כושלות בשן, או בפין, או בציר של השער. ברגע שזה קורה, הטבעת נחשבת לפתוחה, ואז, כמו שאומרים המתמטיקאים, ״את זה כבר פתרנו״. כלומר - אנחנו כבר יודעים איך זה יתקדם...



קריאה נוספת


תרמו לדף זה: מיכה יניב ואחרים...