הבדלים בין גרסאות בדף "הוטה 6"

מתוך Climbing_Encyclopedia
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
(דף חדש: ==אורך המסלול== המסלול מעגלי וקטע ההליכה בו מצומצם מאד. משך הזמן למסלול תלוי בכמות הגולשים, מיומנותם, כמ...)
 
 
(10 גרסאות ביניים של אותו משתמש אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
==אורך המסלול==
+
'''הוטה 6''' היא בור קארסטי, מערה בעלת מבנה של פיר אנכי. הוטה 6 נמצאת ליד בית ג'אן, בהר מירון. במערה מספר חדרים ובכולם נטיפים. זוהי מערה שהכניסה היחידה אליה היא ב[[גלישה]] אנכית של כ-25מ'. הטיול במערה הוא קצר וקטע ההליכה בו מצומצם מאד. משך הזמן למסלול תלוי בכמות הגולשים, מיומנותם, כמות וסוג הציוד בו בוחרים להשתמש.
המסלול מעגלי וקטע ההליכה בו מצומצם מאד. משך הזמן למסלול תלוי בכמות הגולשים,
 
מיומנותם, כמות וסוג הציוד בו בוחרים להשתמש.
 
  
 
==הגעה==  
 
==הגעה==  
נכנסים בצומת ראמה (כביש 864) ומתחילים לטפס עם הכביש עד הכניסה לבית ג'אן. נכנסים לבית ג'אן ומושכים לצד הצפון מערבי של הישוב תוך חיפוש אחר כיכר ובה מופיע סימון שבילים ירוק. יורדים עם הסימון עד שנגמר הכביש ומשם ממשיכים כקילומטר ברגל לאורך הסימון הירוק. לבעלי רכב 4X4\טנדרים ניתן להכנס ולהחנות בתוך השטח מה שיחסוך זמן הליכה. חפשו את השלט שהירוק שעליו רשום הוטה, הפרדו מהסימון הירוק ורדו עם השביל השקוף (לבן-כלום-לבן).
+
נכנסים בצומת ראמה (כביש 864) ומתחילים לטפס עם הכביש עד הכניסה לבית ג'אן. נכנסים לבית ג'אן ומושכים לצד הצפון מערבי של הישוב תוך חיפוש אחר כיכר ובה מופיע סימון שבילים ירוק. יורדים עם הסימון עד שנגמר הכביש ומשם ממשיכים כקילומטר ברגל לאורך הסימון הירוק. לבעלי רכב 4X4\טנדרים ניתן להכנס ולהחנות בתוך השטח, מה שיחסוך זמן הליכה. חפשו את השלט הירוק שעליו רשום הוטה, הפרדו מהסימון הירוק ורדו עם השביל השקוף (לבן-כלום-לבן).
 
 
נצ' של ההוטה: צפ' 1264729 מז' 183430
 
  
 +
נצ' של ההוטה: צפ' 1264729 מז' 183430.
 
==ציוד דרוש==  
 
==ציוד דרוש==  
1. חבלים לגלישה להוטה: עומקה הכולל של המערה כ- 70 מטר. ניתן לגלוש בקטעים (עדיף מבחינת מתיחות החבלים והעובדה שאפשר שיהיה יותר מאדם אחד בלבד על החבלים בכל רגע נתון).
+
1. [[חבלים]] לגלישה להוטה: עומקה הכולל של המערה כ- 70מטר. ניתן לגלוש ב[[פיץ'|קטעים]] (עדיף מבחינת מתיחות החבלים והעובדה שאפשר שיהיה יותר מאדם אחד בלבד על החבלים בכל רגע נתון).
קטע ראשון בפיר המרכזי עד ראש הדרדרת הפנימית (30 מ' יספיקו)
+
* קטע ראשון בפיר המרכזי עד ראש הדרדרת הפנימית (30מ' יספיקו).
קטע שני מתחתית הפיר עד לחדרון בתחתית הדרדרת (25 מ' יספיקו)
+
* קטע שני מתחתית הפיר עד לחדרון בתחתית הדרדרת (25מ' יספיקו).
קטע שלישי מהחדרון עד לתחתית ההוטה (25 מ' יספיקו)
+
* קטע שלישי מהחדרון עד לתחתית ההוטה (25מ' יספיקו).
מי שרוצה לגלוש בקטעים צריך לקחת בחשבון שבתוך ההוטה אין בולטים בכלל.
+
מי שרוצה לגלוש בקטעים צריך לקחת בחשבון שבתוך ההוטה אין [[בולטים]] בכלל.
 
 
2. עיגונים: מחוץ להוטה יש בולטים לגלישה הראשונה. בראש הדרדרת הפנימית, לגלישה השניה בחדרון לגלישה השלישית ניתן לעגון בעזרת חבלים קצרים או רצועות ארוכות.
 
  
3. אמצעים לטיפוס על החבל (כדי לצאת מן המערה): מומלץ להביא ג'ומארים לשם כך, כי פרוסיקים נוטים להחליק על חבלים רטובים ומכוסים בבוץ (אפשרי עם פרוסיקים, אבל קשה יותר).
+
2. עיגונים: מחוץ להוטה יש בולטים לגלישה הראשונה. בראש הדרדרת הפנימית, לגלישה השניה בחדרון ולגלישה השלישית ניתן לעגון בעזרת חבלים קצרים או [[רצועות]] ארוכות.
  
4. פנסים: פנסי ראש עדיפים, וכדאי שיהיו סוללות להחלפה או פנסים נוספים, למקרה ש...
+
3. אמצעים ל[[טיפוס על חבל|טיפוס על החבל]] (כדי לצאת מן המערה): מומלץ להביא [[ג'ומארים]] לשם כך, כי [[פרוסיק|פרוסיקים]] נוטים להחליק על חבלים רטובים ומכוסים בבוץ (זה אפשרי עם פרוסיקים, אבל קשה יותר).
  
5. בגדים חמים: קר באופן מפתיע בתוך המערה ושהייה של יותר משעה תקפיא את העצמות גם ביום קיץ חם מאד. כדאי גם להצטייד בבגדים שלא איכפת שייתלכלכו, כי הם יתלכלכו...
+
4. פנסים: [[פנס ראש|פנסי ראש]] עדיפים, וכדאי שיהיו סוללות להחלפה או פנסים נוספים, למקרה ש...
  
 +
5. בגדים חמים: קר באופן מפתיע בתוך המערה ושהייה של יותר משעה תקפיא את העצמות גם ביום קיץ חם מאד. כדאי גם להצטייד בבגדים שלא איכפת שיתלכלכו, כי הם יתלכלכו...
 
==המסלול==
 
==המסלול==
לאחר ההגעה ובנית העמדה גולשים לפיר המרכזי כ- 30 מטר. במקביל לפיר המרכזי פיר נוסף, צר יותר ופחות עמוק מן המערה העיקרית, שבתחתיתו ניתן לפעמים לראות סלמנדרות. בפיר המרכזי חדר גדול מואר בחלקו המכיל נטיפים מדהימים. מתחתית הפיר ממשיכה הירידה בדרדרת תלולה (מומלץ לרדת מאובטח או בגלישה ויש לשים לב לאבנים הנופלות בדרדרת) שבסופה מצוק קטן של 4 מטר לחדר קטן יותר. מהחדר התחתון ניתן לגלוש בסדק צר לתחתית ההוטה. לאחר סיור בנבכי המערה יש צורך לטפס חזרה. הטיפוס נעשה על החבלים וכמעט שלא ניתן להעזר בסלע מכיוון שכולו חלק ממים ובוץ.
+
לאחר ההגעה ובנית העמדה גולשים לפיר המרכזי כ- 30 מטר. במקביל לפיר המרכזי פיר נוסף, צר יותר ופחות עמוק מן המערה העיקרית, שבתחתיתו ניתן לפעמים לראות סלמנדרות. בפיר המרכזי חדר גדול מואר בחלקו המכיל נטיפים מדהימים. מתחתית הפיר ממשיכה הירידה בדרדרת תלולה (מומלץ לרדת [[אבטחה|מאובטח]] או בגלישה ויש לשים לב לאבנים הנופלות בדרדרת) שבסופה מצוק קטן של 4 מטר לחדר קטן יותר. מהחדר התחתון ניתן לגלוש בסדק צר לתחתית ההוטה. לאחר סיור במערה יש צורך לטפס חזרה. הטיפוס נעשה על החבלים וכמעט שלא ניתן להעזר בסלע מכיוון שהוא חלק ממים ובוץ.
 
 
 
==הערות==
 
==הערות==
על כל הגולשים להיות בקיאים ב[[טיפוס על חבל]] ולהכיר היטב את אמצעי הטיפוס בו הם משתמשים. הטיפוס מהחדר התחתון חזרה לפיר המרכזי אינו פשוט ודורש מעבר דרך פיר צר מאד וחלקלק. הטיפוס החוצה מן המערה מאמץ ואורך זמן רב. עדיף גם להשאיר תמיד אדם אחד מחוץ להוטה למקרה שמתגלה צורך בעזרה או שיש צורך בבנית מערכת הרמה.
+
על כל הגולשים להיות בקיאים ב[[טיפוס על חבל]] ולהכיר היטב את אמצעי הטיפוס בו הם משתמשים. הטיפוס מהחדר התחתון חזרה לפיר המרכזי אינו פשוט ודורש מעבר דרך פיר צר מאד וחלקלק. הטיפוס החוצה מן המערה מאמץ ואורך זמן רב. עדיף גם להשאיר תמיד אדם אחד מחוץ להוטה למקרה שמתגלה צורך בעזרה או שיש צורך בבנית [[מערכות הרמה ומתיחה|מערכת הרמה]].
==כדאי לקרוא גם==
+
==קריאה נוספת==
את המאמר על [[טראומה של תליה]], הנפוצה בסיורי מערות, בהם יש שילוב של קור, עייפות ותלייה ברתמה לזמן ארוך.
+
כדאי לקרוא גם את המאמר על [[טראומה של תליה]], הנפוצה בסיורי מערות, בהם יש שילוב של קור, עייפות ותלייה ברתמה לזמן ארוך.
 
 
 
----
 
----
תרמו לדף זה: מיכה יניב ואחרים...
+
תרמו לדף זה: [[משתמש:מיכה יניב|מיכה יניב]], דורון נצר ואחרים...
 +
[[קטגוריה: מערנות]]

גרסה אחרונה מ־11:14, 22 במאי 2011

הוטה 6 היא בור קארסטי, מערה בעלת מבנה של פיר אנכי. הוטה 6 נמצאת ליד בית ג'אן, בהר מירון. במערה מספר חדרים ובכולם נטיפים. זוהי מערה שהכניסה היחידה אליה היא בגלישה אנכית של כ-25מ'. הטיול במערה הוא קצר וקטע ההליכה בו מצומצם מאד. משך הזמן למסלול תלוי בכמות הגולשים, מיומנותם, כמות וסוג הציוד בו בוחרים להשתמש.

הגעה

נכנסים בצומת ראמה (כביש 864) ומתחילים לטפס עם הכביש עד הכניסה לבית ג'אן. נכנסים לבית ג'אן ומושכים לצד הצפון מערבי של הישוב תוך חיפוש אחר כיכר ובה מופיע סימון שבילים ירוק. יורדים עם הסימון עד שנגמר הכביש ומשם ממשיכים כקילומטר ברגל לאורך הסימון הירוק. לבעלי רכב 4X4\טנדרים ניתן להכנס ולהחנות בתוך השטח, מה שיחסוך זמן הליכה. חפשו את השלט הירוק שעליו רשום הוטה, הפרדו מהסימון הירוק ורדו עם השביל השקוף (לבן-כלום-לבן).

נצ' של ההוטה: צפ' 1264729 מז' 183430.

ציוד דרוש

1. חבלים לגלישה להוטה: עומקה הכולל של המערה כ- 70מטר. ניתן לגלוש בקטעים (עדיף מבחינת מתיחות החבלים והעובדה שאפשר שיהיה יותר מאדם אחד בלבד על החבלים בכל רגע נתון).

  • קטע ראשון בפיר המרכזי עד ראש הדרדרת הפנימית (30מ' יספיקו).
  • קטע שני מתחתית הפיר עד לחדרון בתחתית הדרדרת (25מ' יספיקו).
  • קטע שלישי מהחדרון עד לתחתית ההוטה (25מ' יספיקו).

מי שרוצה לגלוש בקטעים צריך לקחת בחשבון שבתוך ההוטה אין בולטים בכלל.

2. עיגונים: מחוץ להוטה יש בולטים לגלישה הראשונה. בראש הדרדרת הפנימית, לגלישה השניה בחדרון ולגלישה השלישית ניתן לעגון בעזרת חבלים קצרים או רצועות ארוכות.

3. אמצעים לטיפוס על החבל (כדי לצאת מן המערה): מומלץ להביא ג'ומארים לשם כך, כי פרוסיקים נוטים להחליק על חבלים רטובים ומכוסים בבוץ (זה אפשרי עם פרוסיקים, אבל קשה יותר).

4. פנסים: פנסי ראש עדיפים, וכדאי שיהיו סוללות להחלפה או פנסים נוספים, למקרה ש...

5. בגדים חמים: קר באופן מפתיע בתוך המערה ושהייה של יותר משעה תקפיא את העצמות גם ביום קיץ חם מאד. כדאי גם להצטייד בבגדים שלא איכפת שיתלכלכו, כי הם יתלכלכו...

המסלול

לאחר ההגעה ובנית העמדה גולשים לפיר המרכזי כ- 30 מטר. במקביל לפיר המרכזי פיר נוסף, צר יותר ופחות עמוק מן המערה העיקרית, שבתחתיתו ניתן לפעמים לראות סלמנדרות. בפיר המרכזי חדר גדול מואר בחלקו המכיל נטיפים מדהימים. מתחתית הפיר ממשיכה הירידה בדרדרת תלולה (מומלץ לרדת מאובטח או בגלישה ויש לשים לב לאבנים הנופלות בדרדרת) שבסופה מצוק קטן של 4 מטר לחדר קטן יותר. מהחדר התחתון ניתן לגלוש בסדק צר לתחתית ההוטה. לאחר סיור במערה יש צורך לטפס חזרה. הטיפוס נעשה על החבלים וכמעט שלא ניתן להעזר בסלע מכיוון שהוא חלק ממים ובוץ.

הערות

על כל הגולשים להיות בקיאים בטיפוס על חבל ולהכיר היטב את אמצעי הטיפוס בו הם משתמשים. הטיפוס מהחדר התחתון חזרה לפיר המרכזי אינו פשוט ודורש מעבר דרך פיר צר מאד וחלקלק. הטיפוס החוצה מן המערה מאמץ ואורך זמן רב. עדיף גם להשאיר תמיד אדם אחד מחוץ להוטה למקרה שמתגלה צורך בעזרה או שיש צורך בבנית מערכת הרמה.

קריאה נוספת

כדאי לקרוא גם את המאמר על טראומה של תליה, הנפוצה בסיורי מערות, בהם יש שילוב של קור, עייפות ותלייה ברתמה לזמן ארוך.


תרמו לדף זה: מיכה יניב, דורון נצר ואחרים...